chalk 1422016 E-WALL

Να δοθεί άμεσα άδεια, με εξασφαλισμένα όλα τα δικαιώματα, στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απαράδεκτη η άρνηση άδειας σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με δίδυμη κύηση – Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας της και των μωρών

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση, που υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, αναγκάζεται να εργάζεται κανονικά, παρά τις επιπλοκές στην κύηση και τους καθημερινούς κινδύνους. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» εκφράζει την αλληλεγγύη του και ζητά άμεση λύση για την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικού. Η κυβέρνηση και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου δεν λαμβάνουν μέτρα, αφήνοντας την εκπαιδευτικό εκτεθειμένη.

Για ακόμη μία φορά έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των λειψών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, της αρνητικής διαφοροποίησής τους με τους μόνιμους συναδέλφους τους, σε σχέση με τα δικαιώματα σε άδειες.

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Αυτή τη φορά, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, που υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, αναγκάζεται να εργαστεί, τη στιγμή που βρίσκεται σε επαπειλούμενη δίδυμη κύηση, χωρίς να λαμβάνεται η παραμικρή μέριμνα, καθώς το υφιστάμενο αντεργατικό πλαίσιο αναφέρει πως πρέπει να εργάζεται κανονικά σε τάξη, με όλους τους κινδύνους που καθημερινά αντιμετωπίζει στην κατάστασή της, αφού παρουσιάζει επιπλοκές στην κύηση. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, η εκπαιδευτικός πρόσφατα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο από το σχολείο της στο νοσοκομείο, την ώρα του εκπαιδευτικού έργου.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα να δοθεί άμεσα λύση, για την προστασία της υγείας της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Κράτος, Υπουργείο και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «νίπτουν τας χείρας τους» σε ένα πρόβλημα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, στα μηδενικά δικαιώματα των αναπληρωτών. Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, βάρβαρη, που βάζει την έγκυο εκπαιδευτικό σε μεγάλο κίνδυνο καθημερινά, εκβιάζοντάς την είτε να διακινδυνεύει την υγεία της και την κύηση, είτε να βγει σε άδεια άνευ αποδοχών, χωρίς να τα βγάζει οικονομικά πέρα σε μία περίοδο που η ακρίβεια «σπάει κόκαλα», είτε να παραιτηθεί έχοντας παράλληλα ποινή για τα επόμενα 2 χρόνια.

Τα μέτρα αυτά είναι βαθιά αντεργατικά, αλλά και απάνθρωπα και θίγουν χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και έγκυες εκπαιδευτικούς που η ίδια η ζωή τους μένει ξεκρέμαστη. Το περιστατικό με την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση αναδεικνύει ξανά τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες με βάση τις οποίες εργάζονται οι συμβασιούχοι (αναπληρωτές) εκπαιδευτικοί, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά τους αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους β΄ κατηγορίας, φθηνούς, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα.

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε :

– Να δοθεί άμεσα άδεια, με εξασφαλισμένα όλα τα δικαιώματα, στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση, η οποία υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, γιατί κάθε μέρα που περνά υπάρχει κίνδυνος για την υγεία της ίδιας και των δίδυμων μωρών της.

– Να εξισωθούν οι άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τις άδειες των μονίμων συναδέλφων τους, πράγμα που απαιτεί την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που διέπει σήμερα τις άδειες των αναπληρωτών και την υπαγωγή τους στη νομοθεσία που διέπει τις άδειες των μόνιμων εκπαιδευτικών.

 

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Δελής Γιάννης

Κατσώτης Χρήστος

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω