pexels min an 1629212 scaled

Patreas: Πότε αναμένεται να τρέξει το Πρόγραμμα ΜΝΑΕ – Παραιτήσεις / Αναβαθμίσεις αναπληρωτών – Δεδομένα για τη δευτεροβάθμια

Με νέες δημοσιεύσεις ο Patreas αναλύει το χρονοδιάγραμμα για το πρόγραμμα ΜΝΑΕ και πότε περίπου αναμένεται να τρέξει, αναφέρθηκε στη δευτεροβάθμια και πόσο θα δυσκολέψει η κατάσταση τα επόμενα χρόνια βάση στατιστικών στοιχείων και τέλος στις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών και τι συμβαίνει με τις παραιτήσεις

Πότε αναμένεται να τρέξει το Πρόγραμμα ΜΝΑΕ – Παραιτήσεις / Αναβαθμίσεις αναπληρωτών – Δεδομένα για τη δευτεροβάθμια

Ακολουθούν οι 3 δημοσιεύσεις 

  • ΜΝΑΕ / Ναι, φυσικά και θα τρέξει. Εξάλλου αναφέρεται και στην εγκύκλιο καταγραφής λειτουργικών κενών.Απλώς δεν θα τρέξει από την Α’ Φάση (ως συνήθως), αλλά το βλέπω να τρέχει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

 

  • Περίπου ίσες με αυτές του 2022-2023. Και το 2022-2023 οι πιστώσεις για Αναπληρωτές έφθασαν τελικά τις 45Κ. Όταν κάποιος προσλαμβάνεται σε κάποια Φάση και δεν αναλαμβάνει, η πίστωση παραμένει αχρησιμοποίητη για επόμενη Φάση. Αναλόγως συμβαίνει και με το υπόλοιπο της πίστωσης κάποιου που αναλαμβάνει και παραιτείται πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους. Με την αναβάθμιση από Μειωμένου σε Πλήρους είναι λίγο διαφορετικά (εξαρτάται αν αναβαθμίζεται στο ίδιο ή σε διαφορετικό πρόγραμμα). Μιας που είπαμε για Μειωμένου, από τους 45Κ, οι 2Κ ήταν ΑΜΩ. Τα στοιχεία προσλήψεων που παρατίθενται ως απαντήσεις σε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκύπτουν από το άθροισμα των προσλήψεων σε κάθε Φάση πρόσληψης, αλλά ούτε όλοι αναλαμβάνουν ούτε όλοι παραμένουν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

 

  • Έρχονται “δύσκολες μέρες” για τη Δευτεροβάθμια, λίγο από φέτος, αλλά πολύ περισσότερο από το 2024-2025, όπως προκύπτει από τα στοιχεία γεννήσεων της ΕΛΣΤΑΤ (https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO03/-).Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς οι ανάγκες προκύπτουν από τα τμήματα και όχι από τον αριθμό των μαθητών. Ένα μικρό Γυμνάσιο με 20 μαθητές σε κάθε Τάξη, αν πέσει στους 10 μαθητές σε κάθε Τάξη (δηλ. 50% μείωση στο μαθητικό δυναμικό), πάλι ένα Τμήμα θα έχει ανά Τάξη, άρα ίδιες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς.Περισσότερο θεωρώ θα “πληγούν” οι δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες στα αστικά κέντρα, όπου κάποιες δύσκολα θα μπορέσουν να κρατήσουν τον αριθμό των Τμημάτων τους, ό,τι χωροταξική κατανομή και να γίνει.

 

 

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap