Screenshot 2023 11 22T185009.570 e1720699702445

Αναλυτικοί Οδηγοί βήμα βήμα: Aποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ & σε ΚΕΔΑΣΥ – ΣΜΕΑΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναλυτικοί Οδηγοί βήμα βήμα: Aποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ & σε ΚΕΔΑΣΥ – ΣΜΕΑΕ

  • Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις και μέχρι πότε μπορεί να γίνει ανάκληση της αίτησης απόσπασης αλλά και πιθανής απόσπασης;

     Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την αίτηση απόσπασης ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/).

     Δίνεται η δυνατότητα στον ίδιο τον εκπαιδευτικό να απενεργοποιήσει την αίτηση απόσπασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση απενεργοποίησης, η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

     Ο χρόνος απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δε θεωρείται σε καμιά περίπτωση υπηρέτηση της οργανικής και επομένως με το χρόνο αυτό δε θεμελιώνεται δικαίωμα μετάθεσης.

Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μέχρι και πέντε προτιμήσεις αντίστοιχα.

Η αίτηση από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δε θα εξετάζεται σε περίπτωση που ικανοποιηθεί αίτηση του εκπαιδευτικού σε υπηρεσία/φορέα, ΚΕΔΑΣΥ, ΕΑΕ, Μουσικό ή Καλλιτεχνικό  σχολείο.

  • Τι γίνεται με τις ενστάσεις, επανεξετάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων;

Μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέροντας συνοπτικά και με σαφήνεια τους λόγους υποβολής, δύνανται να υποβάλουν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος:

α. ένσταση επί των αποτελεσμάτων [εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών]

β. επανεξέταση της αίτησης απόσπασης τους εφόσον δεν αποσπάστηκαν

γ. αίτηση ανάκλησης της απόσπασής τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 ημερών.

Σημειώνεται ότι η εξέταση των περιπτώσεων β και γ είναι δυνητική.

  • Τι γίνεται με τις αποσπάσεις των κοινών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια;

 

     Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79.01, ΠΕ86 και ΠΕ91 πραγματοποιούνται στην οικεία βαθμίδα, στην οποία ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός. Δίνεται όμως η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς των ανωτέρω κλάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να περιλάβουν στην αίτησή τους και την επιλογή «Επιθυμώ απόσπαση και σε πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Στην περίπτωση αυτή, επειδή τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ συμπίπτουν, η αναγραφή συγκεκριμένου ΠΥΣΔΕ προτίμησης θα λαμβάνεται και ως αίτηση στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ. Επισημαίνεται ότι η παραπάνω δυνατότητα αφορά σε εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ διαφορετικού από το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ της οργανικής τους θέσης, και όχι σε εκείνους που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας του αντίστοιχου ΠΥΣΠΕ του ΠΥΣΔΕ οργανικής τους.

Οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αυτών, πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό, επειδή τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα με λάθη στην υποβολή της αίτησης!

  • Πώς γίνονται οι αποσπάσεις με κριτήρια μοριοδότησης;

 

     Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:

1) η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται κλιμακωτά ως ακολούθως:

α) μία (1) μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας

β) 1,5 μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη

γ) δύο (2) μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω

2) η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,

3) η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες,

Δημοφιλή!!  Βγήκε προκήρυξη για προσλήψεις στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών. Κλάδοι: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ08, ΠΕ78, ΠΕ79. Αιτήσεις: 12-27/7

4) οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής:

  • Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες. Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).
  • Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.
  • Οι άγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει.
  • Μονάδες τέκνων λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί ως εξής: πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.
  • Μονάδες γάμου και τέκνων λαμβάνουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

5)’Αλλοι λόγοι: Οι σπουδές του εκπαιδευτικού (μεταπτυχιακές ή για απόκτηση άλλου τίτλου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) σε σχολή που εδρεύει σε διαφορετική περιοχή από αυτήν όπου ανήκει οργανικά (μονάδες 2). Οι μονάδες αυτές χορηγούνται για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο οποίο βρίσκεται η σχολή, όπου φοιτά ο εκπ/κός κατά τον προβλεπόμενο χρόνο της φοίτησής του.Τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζονται ενιαία. Για σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και για απόκτηση διδακτορικού τίτλου δεν χορηγούνται οι εν λόγω μονάδες.

 

Μπορείτε να δείτε τον οδηγό .

Οδηγός αποσπάσεων εκπαιδευτικών 2023

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [599.28 KB]

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [0.97 MB]

Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση?? Ίσως του χρόνου, Πιθανότατα Ποτέ..

Τι ισχύει για τις Μαθητικές εκδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!!

Αναλυτικό Excel με όλα τα οργανικά κενά Μετατάξεων εκπαιδευτικών Α/θμιας / Β/θμιας & ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2023-2024!!

 

  • Ποιες είναι οι περιπτώσεις αποσπάσεων για σοβαρούς λόγους υγείας;

 

α. των εκπαιδευτικών, των παιδιών ή των συζύγων τους (μονάδες 5 για ποσοστό αναπηρίας 50-66%, μονάδες 20 για ποσοστό 67-79% και μονάδες 30 για ποσοστό 80% και άνω),

β. των γονέων των ίδιων των εκπαιδευτικών (και όχι των συζύγων τους) που είναι δημότες από διετίας και διαμένουν σε δήμο της περιοχής όπου ζητείται η απόσπαση, (μονάδα 1 για ποσοστό αναπηρίας 50-66% και μονάδες 3 για ποσοστό 67% και άνω),

γ. αδελφών τους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλειά τους -δικαστικοί συμπαραστάτες (μονάδες 5).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας των ανωτέρω περιπτώσεων απαιτείται εν ισχύ γνωμάτευση Δευτεροβάθμιας ή Ανώτατης Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), που εκδίδεται βάσει του Ενιαίου Κανονισμού Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως ισχύει κάθε φορά [άρθρο 7 του ν. 3863/2010 (Α΄115). Οι γνωματεύσεις που δεν έχουν εκδοθεί από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ισχύουν για ένα (1) έτος από την έκδοσή τους, εάν σε αυτές δεν αναφέρεται η διάρκεια ισχύος τους. Η μοριοδότηση των σοβαρών λόγων υγείας δεν γίνεται προσθετικά εντός της ίδιας κατηγορίας στην περίπτωση που συντρέχει λόγος μοριοδότησης σε περισσότερα του ενός συγγενικά άτομα.

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

δ) η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση (μονάδες 3). Τη μοριοδότηση αυτή λαμβάνουν και οι σύζυγοι των εκπαιδευτικών. Για την απόδειξη του κριτηρίου αυτού απαιτείται βεβαίωση από Ειδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης δημόσιου ή ιδιωτικού.

 

  • Ποιες είναι οι κατηγορίες των αποσπάσεων κατά προτεραιότητα;

 

     Οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω κατηγοριών αποσπώνται από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, κατά σειρά προτεραιότητας ως ακολούθως:

α) Όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 13 Π.Δ. 50/96, του άρθρου 17 του N. 3402/2005 (Α’ 258), των παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006 (Α΄ 75) και του άρθρου 52 του Ν. 4115/2013 (Α΄24), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 39 του Ν. 4403/16 (Α’ 125). Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία διάταξη «Εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς ενός (1) αναπήρου τέκνου, με ποσοστό αναπηρίας 67% και, κατά συνέπεια, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 (Α΄ 71) επιφυλάσσει στους πολύτεκνους».

Για την απόδειξη των παραπάνω λόγων υγείας, εκτός από τις Γνωματεύσεις των ΚΕ.Π.Α. λαμβάνονται υπόψη και Γνωματεύσεις Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής καθώς και Ανώτατης Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ). Οι παραπάνω Γνωματεύσεις (Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής καθώς και ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) ισχύουν για ένα (1) έτος από την έκδοσή τους, εάν σε αυτές δεν αναφέρεται η διάρκεια ισχύος τους. Οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται ένταξη στην ειδική κατηγορία ως γονείς ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% επιλέγουν μόνο το συγκεκριμένο πεδίο και όχι το πεδίο «πολύτεκνος»

β) Είναι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45), ή έχουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως [παρ. 5α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α΄13) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄177)].

Για τις περιπτώσεις που απαιτείται ποσοστό αναπηρίας οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

γ)Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, της ΕΥΠ καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση [παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 (Α΄224), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 151 του ν. 4600/2019 (Α΄43) και παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 3649/2008 (Α΄39)]. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και οι σύζυγοι του ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, ύστερα από την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας με τις διατάξεις ν. 4325/2015 (Α΄47). Για τις περιπτώσεις συζύγων στρατιωτικών, που τελούν «υπό μετακίνηση» και δεν είναι γνωστός ο τόπος εργασίας τους, δεν θα υποβληθούν αιτήσεις κατά την παρούσα διαδικασία. Οι αιτήσεις δύνανται να υποβάλλονται, όταν καθίσταται γνωστός ο τόπος μετακίνησης και θα εξετάζονται για την ολοκλήρωσή τους στο πλαίσιο ύπαρξης λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

δ) Είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων (άρθρο 93 παρ. 7 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν.4071/2012, άρθρο 182 παρ. 10 του ν. 3852/2010).

ε) Είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών και σύζυγοι του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ ( παρ. 3 άρθρου 50 ν.1756/1988 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 94 ν.4055/2012 και παρ. 3 του άρθρου 47 του Ν. 2304/1995  και παρ. 20, άρθρου 19 ν.2386/1996).

στ) Είναι σύζυγοι μελών ΔΕΠ (άρθρο 44Α παρ. 12α του ν. 4115/2013 και παρ.12β του άρθρου 27 του ν. 4386/2016).

ζ) Είναι σύζυγοι ιατρικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., τακτικού νοσηλευτικού, λοιπού επιστημονικού και παραϊατρικού προσωπικού και αντίστοιχου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Φ.Π.Υ.Υ.Κ.Α.), που υπηρετούν σε περιοχές που εντάσσονται στη Γ’ Ζώνη, και στις περιοχές που χαρακτηρίζονται άγονες και προβληματικές (παρ. 5α του άρθρου 2 του ν. 3868/2010 (Α΄129)). Ως προς τον προσδιορισμό των άγονων και προβληματικών περιοχών ισχύ έχουν τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του ν. 3896/2010 (Α΄207), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 55 του ν. 3918/2011 (Α΄31), αλλά και στην παρ. 2 της αριθμ. Α2α/Γ.Π. οικ. 42875/8-6-2015 (Β΄1078) Απόφασης του Υπουργού Υγείας και στο άρθρο 137 του ν. 4600/2019 (Β΄103).

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω