Η εξαφάνιση – υποβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

“Η ελαστική εργασία μαστίζει την Εκπαίδευση”
Η επέλαση μιας πανδημίας που αφήνει πίσω της την πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Το υπουργείο καταργεί το θεσμό των αναπληρωτών και βαφτίζει μεθοδικά τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης “τριμηνίτες”.
Ο σχεδιασμός για την “ασφαλή” επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον φυσικό της χώρο, ναυάγιο μιας πελατειακής προπαγάνδας.

Η ελλιπής στελέχωση, τα αναρίθμητα κενά θέσεων διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, η ανάθεση του μαθήματος σε ανειδίκευτους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα, την έκθεση των μαθητών σε κίνδυνο για την ασφαλή άθλησή τους, η ανυπαρξία διαχείρισης των εκπαιδευτικών θέσεων, (παραμένουν κενές από την έναρξη του Σχολικού έτους), η ανύπαρκτη κάλυψη των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν, είναι το προϊόν μιας τακτικής του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι μικρότερες από τις ανάγκες και ανύπαρκτες σε κάθε φάση έως και μηδενικές στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής.

Διαρκής ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία επί σειρά δεκαετιών και παράλληλα της μαθητικής κοινότητας για άμεση στελέχωση των σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που στηρίζουν το Δημόσιο σχολείο εδώ και δύο (2) δεκαετίες από τις θέσεις των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, θεωρούν επιβεβλημένη ανάγκη την κύρωση θέσεων των πραγματικών λειτουργικών και οργανικών κενών του κλάδου της Φυσικής Αγωγής όπου αυτές πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς στον κλάδο μας στο δημόσιο σχολείο.

Καθηγητές Φ. Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω