Απόρριψη αναρρωτικών αδειών στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας Εφαρμογή στην πράξη της προτροπής «Πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά»!

271979086 3065313563710314 1190747489871507956 n Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”
Απόρριψη αναρρωτικών αδειών στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας
Εφαρμογή στην πράξη της προτροπής
«Πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά»!
Συναδέλφισσες, οι
Το Δ.Σ του συλλόγου μας “Ο Περικλής”, σε παλαιότερη ανακοίνωσή του, είχε καταγγείλει το γεγονός ότι αναιτιολόγητα και αδικαιολόγητα η Α/θμια Υγειονομική επιτροπή Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα είχε απορρίψει αιτήσεις αναρρωτικών αδειών συναδέλφων εκπαιδευτικών.
Ο σύλλογος μας επίσης καλούσε:
1. τη Δ/νση Π.Ε. Β Αθήνας να διαμαρτυρηθεί άμεσα προς τον Τομέα Υγείας της Π.Ε. του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας.
2. Την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα ως πολιτική προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας να επιληφθεί του θέματος και να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα.
Τα αρμόδια διοικητικά όργανα δεν ανταποκρίθηκαν, παρότι οι αποφάσεις της υγειονομικής επιτροπής ήταν αναιτιολόγητες και ως εκ τούτου αντιβαίνουν στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Αντίθετα, όπως έχουμε ενημερωθεί από συναδέλφους μας, συνεχίζεται να μην εγκρίνονται αναρρωτικές άδειες, αλλά και η Β/θμια Υγειονομική επιτροπή απορρίπτει ενστάσεις των εκπαιδευτικών.
Συναδέλφισσες, οι
Οι συγκεκριμένες απορριπτικές αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών είναι επιστημονικά αβάσιμες και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται αντίκειται στα προβλεπόμενα από τον ν. 3528/2007 ΦΕΚ 26/Α/9-2-2007.
Οι αποφάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής.
Είναι γνωστές οι δηλώσεις τόσο της υπουργού Παιδείας όσο και του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας ότι “για τα χιλιάδες κενά και ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας ευθύνονται οι άδειες των εκπαιδευτικών όπως μητρότητας, ασθενειών…”.
Η πολιτική ηγεσία δίνει τώρα την κατεύθυνση για περικοπή των αναρρωτικών αδειών, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και εφαρμόζοντας στην πράξη τη γνωστή προτροπή “πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά”!
Ο στόχος τους είναι πρώτον να φοβίσουν τους συναδέλφους ακόμα και να αιτούνται αναρρωτικής αδείας, αφού δεν θα εγκρίνεται και εν συνεχεία θα γίνεται και περικοπή του μισθού, και δεύτερον να υπάρξει “εξοικονόμηση πόρων”!
Συναδέλφισσες, οι
1. Ο σύλλογος μας σας καλεί να τον ενημερώνετε εφόσον υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις σε αιτήσεις αναρρωτικών σας αδειών.
2.. Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στη 1.30μ.μ. ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Π Ε. Β Αθήνας και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και κυρίως αυτούς που έχουν πληγεί από τις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών να συμμετέχουν. Πρέπει να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον ν.3528/2007 άρθρο 43 το αρμόδιο όργανο να αποφανθεί τελικώς για την περικοπή μισθού είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο. Για το λόγο αυτό και απαιτούμε από τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ -που είναι ο Δ/ντής Π.Ε. Β Αθήνας και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ, εκπροσώπους της διοίκησης, να μην προχωρήσουν στην περικοπή μισθού.
3. Άμεσα θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας, και θα ενημερώσουμε για την ακριβή χρόνο με νέα ανακοίνωσή μας, στην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη, πολιτική προϊσταμένη των υγειονομικών επιτροπών.
4. Ο σύλλογός μας θα στηρίξει τους συναδέλφους με όποιον άλλον τρόπο και ενέργεια χρειαστεί προκειμένου να ικανοποιηθούν.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo