ΚΙΝΗΤΟ

Εγκύκλιος για νέα Εφαρμογή στο gov.gr που αφορά στην Παράλληλη Στήριξη- Συνεκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημέρωση για νέα Εφαρμογή στο gov.gr που αφορά στην Παράλληλη Στήριξη- Συνεκπαίδευση που συμπληρώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους /τις Προϊσταμένους/ες, Δ/ντες/τριες Σχολικών Μονάδων των δημόσιων σχολείων Γενικής Εκπ/σης της επικράτειας.

Σχετ.: Η με αρ. 48877/Δ3/14-05-2024 (ΑΔΑ: ΨΒΣΕ46ΝΚΠΔ-1ΦΤ) «Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2024-2025.»

Παράλληλα με τις διαδικασίες που προσδιορίζονται στο (σχετ. 1) και ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις εγκρίσεις για την Παράλληλη Στήριξη-Συνεκπαίδευση από εκπαιδευτικό και προκειμένου να δρομολογηθούν εγκαίρως όλες οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ, προβλέφθηκαν επιπροσθέτως τα κάτωθι:

Εντάχθηκε στην πλατφόρμα του gov.gr νέα δυνατότητα (εφαρμογή) στον σύνδεσμο https://dilosi.services.gov.gr/templates/PARALLILI-STIRIKSI-MATHITON, στο περιβάλλον της οποίας εισέρχονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι Προϊστάμενοι/ες, Δ/ντες/τριες Σχολικών Μονάδων δημόσιων σχολείων τυπικής εκπαίδευσης της επικράτειας, στα οποία φοιτούν μαθητές /τριες για τους/τις οποίους/ες έχει προβλεφθεί από τα ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΕΑ η ανάγκη να υποστηριχτούν από εκπαιδευτικό ΕΑΕ μέσω του Προγράμματος της Παράλληλης Στήριξης-Συνεκπαίδευσης και οι οποίοι συμπληρώνουν όλα τα διατιθέμενα πεδία, ανά περίπτωση μαθητή/τριας, χωρίς όμως στοιχεία ταυτοποίησης τους (μαθητών/τριών).

Δημοφιλή!!  Ετήσια Έκθεση EDF 2023: Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα

• Η Είσοδος στην Εφαρμογή γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS NET ενός/μιας εκάστου/ης Προϊσταμένου-ης, Δ/ντή-ντριας και η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

• Στα περισσότερα προς συμπλήρωση πεδία υπάρχουν αναδυόμενες λίστες επιλογής κατά περίπτωση (drop lists). • Στο πεδίο «ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ» δεν υπάρχει λίστα επιλογής κι επομένως συμπληρώνεται ελεύθερα*, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν ή εκτιμώνται κατά την στιγμή της συμπλήρωσης.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμπλήρωση αφορά αποκλειστικά σε αριθμητική αποτύπωση (εκτίμηση) και όχι σε κείμενο .

• Απαιτείται να καταχωριστούν ανά περίπτωση, όλοι/ες οι μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας της οποίας προΐσταται ο/η Προϊστάμενος-η, Δ/ντής-ντρια, για τους/τις οποίους/ες έχει προβλεφθεί από τα ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΕΑ και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η ανάγκη να υποστηριχτούν από εκπαιδευτικό ΕΑΕ, μέσω του Προγράμματος της Παράλληλης Στήριξης-Συνεκπαίδευσης.

• Με την ολοκλήρωση καταχώρισης των πεδίων που αφορούν σε έναν/μία μαθητή/τρια, δίνεται η δυνατότητα νέας καταχώρισης για άλλο μαθητή/τρια, χωρίς να απαιτηθεί «Έξοδος» από την εφαρμογή και εκ νέου «Είσοδος».

• Η ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης από τις σχολικές μονάδες ταυτίζεται χρονικά με την λήξη του διδακτικού έτους, ανά βαθμίδα υπαγωγής και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω διαδικασία μέσω της εφαρμογής του gov.gr (https://dilosi.services.gov.gr/templates/PARALLILI-STIRIKSI-MATHITON) γίνεται παράλληλα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετ. 1 και η μία διαδικασία ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την άλλη.

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α/ΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΕΙΔ.ΑΓΩΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω