πινακες

ΣΑΕΚ 2023-2024: Ειδικότητες και Διαδικασία Υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΑΕΚ 2023-2024: Ειδικότητες και Διαδικασία Υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού

  • Οι τελειόφοιτοι ΓΕΛ/ΕΠΑΛ και οι υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023-2024 μπορούν να δηλώσουν έως 30 ΣΑΕΚ και ειδικότητες στο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.
  • Η επιλογή γίνεται με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας ΙΕΚ (ΦΕΚ 5837/2021).
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες.
  • Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2024.

Για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) μέσω παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, ισχύουν τα εξής:

Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!

  1. Προτιμήσεις Υποψηφίων:
    • Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει συνολικά έως τριάντα (30) προτιμήσεις Σ.Α.Ε.Κ. και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.
  2. Κατάταξη και Κριτήρια Επιλογής:
    • Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται από τον «Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)» που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 5837/2021). Σε περίπτωση ισοβαθμίας, εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.
  3. Εγγραφές Επιτυχόντων:
    • Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2024. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εγγραφής και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. για τις Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και από τις αντίστοιχες διευθύνσεις των Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και στις Σ.Α.Ε.Κ.
Δημοφιλή!!  Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ΓΕΛ/ΕΠΑΛ (Μ.Δ) 2024 και  Παράλληλου Μηχανογραφικού (Π.Μ.Δ) 2024 - Βεβαίωση Συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2024 

Δικαιούχοι υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου:

  • Υποψήφιοι που θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2023.
  • Τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024.

ΦΕΚ / ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω