ΧΡΗΜΑΤΑ E-WALL

Εθνικό Σχέδιο Δημογραφικού – Επέκταση Προνομίων Πολύτεκνων: Το Πλάνο για 200.000 Οικογένειες και Ευάλωτα Νοικοκυριά με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εθνικό Σχέδιο Δημογραφικού – Επέκταση Προνομίων Πολύτεκνων: Το Πλάνο για 200.000 Οικογένειες και Ευάλωτα Νοικοκυριά με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στόχος: Αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας

Το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνει δεκαέξι μέτρα για τη στήριξη 200.000 οικογενειών και ευάλωτων νοικοκυριών, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Αυτά τα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με ένα ποσό που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό επεξεργάζεται από την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, και περιλαμβάνει προτάσεις από διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των πολυτέκνων και των μεγάλων περιφερειών και δήμων της χώρας. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση αναμένεται να παράσχει ουσιαστική υποστήριξη στις οικογένειες και τους ευάλωτους πολίτες, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και επιταχύνοντας την ανάκαμψη της χώρας.

Σημαντικά στοιχεία του σχεδίου περιλαμβάνουν την αναγνώριση των τρίτεκνων οικογενειών ως πολυτέκνων, την επέκταση των επιδομάτων και τη στήριξη της γεννητικότητας, καθώς και την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης. Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, όπως οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι άνεργοι νέοι.

Με τη χρήση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά ποσά για την υλοποίηση αυτών των μέτρων, με την ελπίδα να αντιμετωπιστούν οι δημογραφικές προκλήσεις και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Μέτρα προς υλοποίηση:

 • Επέκταση της πολυτεκνίας: Ορισμός οικογενειών με τρία παιδιά ως πολύτεκνες.
 • Ισοδυναμία προνομίων: Οι τρίτεκνες οικογένειες θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τις πολύτεκνες (π.χ. μοριοδότηση στις Πανελλαδικές, μειωμένο τεκμήριο).
 • Διατήρηση της πολυτεκνίας: Δυνατότητα παραμονής στην ιδιότητα της πολύτεκνης οικογένειας ακόμα και μετά το τέλος των σπουδών των παιδιών.
 • Ενίσχυση γεννήσεων: Άρση εμποδίων που αποτρέπουν την τεκνοποίηση.
 • Στήριξη απασχόλησης: Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης νέων, γυναικών και ατόμων άνω των 55 ετών.
 • Αντιμετώπιση φτώχειας: Χορήγηση 400 εκατ. ευρώ για την στήριξη 534.000 ευάλωτων πολιτών.
 • Επέκταση σχολικών γευμάτων: Χρηματοδότηση σε 20 επιπλέον δήμους για την παροχή σχολικών γευμάτων σε 231.000 μαθητές.
 • Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης: Χρηματοδότηση μέσω περιφερειών για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης.
 • Προσωπικός Βοηθός: Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την ωφέλεια 1.800 ατόμων έως το 2025.
 • Στήριξη ατόμων με αυτισμό: Ένταξη 200 ατόμων σε πρόγραμμα στήριξης για την είσοδο στην αγορά εργασίας.
 • Ανακαινίσεις: Διευρυμένο πρόγραμμα για την ανακαίνιση σπιτιών και εργασιακών χώρων ατόμων με αναπηρία.
 • Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης: Εντοπισμός προβλημάτων ανάπτυξης παιδιών από την ηλικία 0-3 ετών.

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω