inclusion 2731346 1920 E-WALL

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια – σχολείο – ενηλικίωση – κοινότητα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια  σχολείο  ενηλικίωση  κοινότητα

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια  σχολείο  ενηλικίωση  κοινότητα – Ενημέρωση των Εκπαιδευτικών & Μελών ΕΕΠ  ΕΒΠ των Σχολικών Μονάδων Γενικής & Ειδικής Εκπαίδευσης & ΚΕΔΑΣΥ

Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο Κρήτης, θα διεξαχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια- σχολείο – ενηλικίωση – κοινότητα».
ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ / Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Το συνέδριο έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης της διαδικτυακής διημερίδας με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Σχολείο – Οικογένεια- Κοινότητα» και έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή έμπειρων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για υβριδικό συνέδριο και υπάρχει η δυνατότητα για δια ζώσης καθώς και για online παρακολούθηση.

Δημοφιλή!!  Συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με ΥΠΑΙΘΑ: Χωρίς Συγκεκριμένο Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Στόχος οι "Κόφτες"

Σκοπός του συνεδρίου είναι να υπογραμμίσουμε την ξεχωριστή σημασία που έχει η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων στην έγκυρη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών και των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, καθώς και στον σχεδιασμό στοχευμένης ψυχοκοινωνικής παρέμβασης σε ολόκληρη την οικογένεια.

Μαθησιακές δυσκολίες | Διάγνωση, αίτια , συμπτώματα, αντιμετώπιση και συμβουλές!

Φιλοδοξούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η έγκαιρη ανίχνευση από διεπιστημονική ομάδα σε συνδυασμό με στοχευμένη παρέμβαση σε ολόκληρη την οικογένεια μπορεί να κάνει την διαφορά στην ζωή των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες τόσο όσον αφορά στις εκπαιδευτικές επιδόσεις όσο και στην κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

Το συνέδριο προσφέρει τη δυνατότητα σε έμπειρους και νέους ερευνητές και επαγγελματίες να παρουσιάσουν τις θέσεις και έρευνά τους πάνω σε επίκαιρα ζητήματα στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση για Αιτήσεις Απόσπασης ΕΕΠ/ΕΒΠ 2024-2025 - Προθεσμία: 22 Απριλίου 2024 έως 1 Μαΐου 2024

Το συνέδριο πρόκειται να φιλοξενήσει:

  • Προφορικές ανακοινώσεις
  • Αναρτημένες ηλεκτρονικές ανακοινώσεις (e-poster)
  • Εργαστήρια (Workshops)
  • Ειδική Συνεδρία Νέων Επιστημόνων
  • Θα δημοσιευτούν πρακτικά του συνεδρίου

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ιατρούς σχετικών ειδικοτήτων όπως παιδοψυχιάτρους και παιδονευρολόγους καθώς και ερευνητές και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

Το παρόν συνέδριο επιδιώκει να παρουσιάσει ένα μοντέλο διεπιστημονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και να συζητήσει τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής και των μαθησιακών δυσκολιών, να παρουσιάσει καινοτόμες μεθόδους εξ’ αποστάσεως στήριξης των οικογενειών, σύγχρονα εργαλεία και καλές πρακτικές από το χώρο της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Το συνέδριο θα έρθει επίσης να συζητήσει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την στήριξη των υπαρχουσών εκπαιδευτικών δομών καθώς και τη διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών και φορέων που εξυπηρετούν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Δημοφιλή!!  Διεκδίκηση έκπτωσης 50% στα εισιτήρια και απαλλαγής από διόδια για εκπαιδευτικούς ενόψει Πάσχα / ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Επίσης, φιλοδοξεί να συμβάλει στη διατύπωση επίκαιρων προτάσεων για τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών και της στοχευμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης των οικογενειών αυτών των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ:ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΕΩΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο &

Ινστιτούτο Μελετών & Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ)

Διευκρινίσεις ΥΠΑΙΘ για εφημερίες εκπ/κων Τμήματος Ένταξης και μείωση ωραρίου λόγω συμμετοχής σε Ε.Δ.Υ.

 

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, https://lahers.hmu.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b5/

 

Με εκτίμηση,

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΜΕΓΕΕ

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω