hiring 1977913 1280 E-WALL

Διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση υπαλλήλων & υπηρεσιών – εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους καταγγέλλει η ΠΟΣΥΠ | Προκλητική η ΥΑ του ΥΠΑΙΘΑ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση υπαλλήλων & υπηρεσιών – εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους καταγγέλλει η ΠΟΣΥΠ | Προκλητική η ΥΑ του ΥΠΑΙΘΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ

Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική ΥΑ επιμερισμού του κινήτρου ανταμοιβής

κ. Υπουργέ,

Για μία ακόμη φορά, η Κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, υπηρεσιακή και πολιτική, προπαρασκευάζει και εκδίδει μία Υπουργική Απόφαση, διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του, εξυπηρέτησης των στοχεύσεων της και του πελατειακού κράτους.

Πόρρω απέχει η Υ.Α. 9357/Υ1/27-11-2023 που εκδώσατε από τα διαλαμβανόμενα τόσο στο Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής (ΕΣΚΥΠ) 2022, όσο και στην σχετική Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2000Β΄/2023) εφαρμογής του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων συνδεόμενο με το ΕΣΚΥΠ. Κι αν οι συνδικαλιστές δεν είναι τελικά ένα μάτσο τεμπέληδες;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δύο Διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων στις οποίες με την Υ.Α. επιμερίζεται συνολικό ποσό 100.593,00 ευρώ για να δοθεί ως κίνητρο ανταμοιβής σε 80 υπαλλήλους τους, όταν δυστυχώς καμία σχέση δεν έχουν ο Διευθύνσεις αυτές με την υλοποίηση του ΕΣΚΥΠ 2022 , αλλά και όταν οι υπηρετούντες υπάλληλοι τους είναι μόνον 25!

Περιμένουμε λοιπόν την δημόσια αιτιολόγηση της Απόφασής σας.

Θα μπορούσαμε βέβαια να αναφέρουμε και άλλα παραδείγματα τόσο για την συμπερίληψη ή την αγνόηση Διευθύνσεων και Υπηρεσιών, όσο και για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι δικαιούχοι του κινήτρου ανταμοιβής, αλλά και για την αναστάτωση που θα επικρατήσει εντός των Διευθύνσεων αυτών όταν π.χ. υπηρετούν 33 υπάλληλοι και οι δικαιούχοι είναι μόλις 9, αλλά τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει, σε αυτό το Υπουργείο!

Όπως δεν μας εκπλήσσει ο προκλητικός αποκλεισμός των Υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας από κάθε σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής είτε αφορά στο Ενιαίο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής, είτε αφορά στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα2.0», είτε αφορά στην Επίτευξη Δημοσιονομικών Στόχων, μάλλον οι Υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών υπάρχουν για να υλοποιούν απνευστί την Κυβερνητική Πολιτική και τις ¨ιδέες¨ του εκάστοτε Υπουργού, να υλοποιούν τις χιλιάδες προσλήψεις των εκπαιδευτικών μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να υλοποιούν τις νομοθετημένες υποχρεώσεις της ΓΔΟΥ, όπως η ΗΔΔΔ, σκανδαλωδώς αποκλεισμένοι από κάθε σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής!

Ακόμη αναμένουμε την αποζημίωση των Καταχωριστών ΕΣΠΑ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την ένταξη μας στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας, το επίδομα των πάσης φύσεως εξετάσεων που υλοποιούνται από τον φορέα μας, τους αυτόνομους προϋπολογισμούς για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους σε φορείς μας, την μέριμνα του Υπουργείου για την επιμόρφωση μας, κ.ά..

κ. Υπουργέ,

Δυστυχώς, η ανωτέρω Υ.Α. σας αφήνει έκθετο σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύει τις παθογένειες της Κεντρικής Διοίκησης και αναδεικνύει τον αναιτιολόγητο διαχωρισμό και την προκλητική κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων και των Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Τέτοιες πολιτικές, διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις, διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης υπαλλήλων και Υπηρεσιών, δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές από την ΠΟΣΥΠ!

Ζητάμε την άμεση ανάκληση και την ορθολογική – δεοντολογική επανέκδοση της ανωτέρω Απόφασης.

Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας!

ΔΟΕ: Βήματα για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ –  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω