7a65244a 4f5e 40da 8c40 087e4278236a E-WALL

Τεράστια αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές των συλλόγων εκπαιδευτικών αυτήν την εβδομάδα – Δείτε τα Αποτελέσματα που δείχνουν ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος αγκαλιάζει και πάλι τα σωματεία του

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άνεμος Συμμετοχής Αισιοδοξίας και Αγωνιστικότητας πνέει στα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής σε πείσμα των καιρών

Όπως έχουμε γράψει και τεκμηριώσει αναλυτικά γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από μεριάς της κυβέρνησης και όλου του συντηρητικού μπλοκ που την υποστηρίζει σε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να απαξιωθούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Κατήργησαν επί της ουσίας τις συνδικαλιστικές άδειες παρόλο που είναι ακόμη νομοθετημένες, ώστε να διαλύσουν τις μαζικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών και να μειώσουν τη συμμετοχή του κόσμου σε κάθε είδους εκλογές αλλά και για να πληγεί η ίδια η μαζικότητα της συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία τους. Φυσικά αυτή η επίθεση συντονίστηκε άριστα με τον απεργιοκτόνο νόμο Χατζηδάκη αλλά και όλη την αντιεκαπιδευτική επίθεση σε κάθε επίπεδο που έχει εξαπολύσει η διοίκηση Κεραμέως και οι επίγονοί της, δηλαδή τη νεκρανάσταση του επιθεωρητισμού, την αυταρχικοποίηση της λειτουργίας των σχολείων μέσω του περιορισμού της δύναμης του συλλόγου διδασκόντων, τις διαρκείς απειλές, τις fast track μηνύσεις που βγάζουν παράνομες διάφορες απεργιακές προσπάθειες και φυσικά το αποκορύφωμα την ντροπιαστική σύνδεση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων με την αξιολόγηση.

Όμως να που δεν το πετυχαίνουν. Να που ο κόσμος της εκπαίδευσης αντί να οπισθοχωρεί και να εγκαταλείπει, συσπειρώνεται στα σωματεία του πιο μαζικά από ποτέ. Φεύγει με κάθε μέσο από το σχολείο του και εν μέσω όλων των υποχρεώσεων της καθημερινότητας πηγαίνει να ψηφίσει, να εγγραφεί στο σωματείο του. Αναγνωρίζει ότι το μόνο πραγματικό στήριγμα του, η μόνη προστασία σου και το μόνο καταφύγιο απέναντι σε ένα σχολείο τρομοκρατίας είναι η συλλογικότητα, είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία. Έτσι σε όσες περιπτώσεις οι σύλλογοι είναι πραγματικοί ενεργοί, δραστήριοι και μαχητικοί. Όπου τα σωματεία έχουν πραγματικά πολυεπίπεδη δράση και υποστήριξη, αυτό αναγνωρίζεται από τον κόσμο της εκπαίδευσης που σπεύδει να συμμετέχει σε αυτά.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε 6 μεγάλους συλλόγους της Αθήνας που έγιναν εκλογές την εβδομάδα αυτή, η συμμετοχή προσέγγισε τα επίπεδα παλαιότερων ετών, όταν οι εκλογές διεξάγονταν σε μέρα άδειας και ο κόσμος όφειλε, ας πούμε, σχεδόν υποχρεωτικά να παραστεί από τη στιγμή που δεν πήγαινε σχολείο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε οι εκλογές γίνονται πια και απόγευμα με πολλές δυσκολίες, όμως ο κόσμος είναι εκεί. Υπάρχει μάλιστα σύλλογος (ο Α Αθηνών) που κατέγραψε και ρεκόρ συμμετοχής με συμμετοχή ακόμη υψηλότερη από τις εποχές των εκλογών σε μέρα άδειας.

Δείτε μερικά αποτελέσματα:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής “Κ. Σωτηρίου”:

(Αύξηση συμετοχής με 748 ψηφίσαντες από 651 το 2021) Screenshot 20231201 202702 Chrome 1 E-WALL

 

Α Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθήνας:

Από ανάρτηση του προέδρου Δημήτρη Μαριόλη: Τεράστια συμμετοχή, 587 σ. ψήφισαν, πολλή νεολαία, αναπληρωτές και νεοδιόριστοι. Το ρεκόρ συμμετοχής ήταν 540 ψήφοι σε καλές εποχές, προ πανδημίας και με άδεια…

406679771 857405859452369 2128914415883027568 n E-WALL

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης”:

Αποτελέσματα εκλογών- Νοέμβριος 2023 (σε παρένθεση Νοέμβρης 2022)
Ψήφισαν: 789 (702)
Άκυρα/Λευκά: 9 (14)
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών: 499-5 έδρες (408-4 έδρες)
ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: 202-2 έδρες (188- 2 έδρες)
ΔΑΚΕ: 47- καμία έδρα (62- 1 έδρα)
ΔΗΣΥ:  32-καμια έδρα (30 – καμία έδρα)
Σύλλογος εκπαιδευτικών “Δ. Γλήνός” Αποτελέσματα:
Παρεμβάσεις 367 (4 έδρες)
ΑΣΕ 365 (4 έδρες)
ΔΑΚΕ 43 (1έδρα-με το εκλογικό μέτρο)
Σύλλογος εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττική “ο Σωκράτης”:
σω E-WALL
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φιλής “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”: Τα αποτελέσματα (στην παρένθεση τα 2 παλαιότερα αποτελέσματα)
ΨΗΦΙΣΑΝ 217 (169-170)
Άκυρα 0 (1-2)
Λευκά 3 (3-5)
Πλεύση – Παρεμβάσεις 155 (119-92)
ΑΣΕ 50 (46-71)
Αγωνιστικές κινήσεις 9 (0)

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω