5d51d7aa 15f8 460b 9e07 c310cfe3ac4f

7 έως 20 Νοεμβρίου / Έρευνα για τη γνώση, τη διαχείριση και τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT στο σχολείο.

7 έως 20 Νοεμβρίου / Έρευνα για τη γνώση, τη διαχείριση και τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT στο σχολείο.

ICILS 2023 International Computer and Information Literacy Study 2023 – Έρευνα για τη γνώση, τη διαχείριση και τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT στο σχολείο.

Στο διάστημα από 7 έως 20 Νοεμβρίου διεξάγεται στη χώρα μας έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για τους διευθυντές και διευθύντριες 186 σχολείων, με θέμα τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT. Υπεύθυνος φορέας υλοποίησης της έρευνας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Την ευθύνη της έρευνας έχει η International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA).

Η παραπάνω έρεicilsυνα αποτελεί συμπληρωματική έρευνα της διεθνούς κύριας έρευνας International Computer and Information Literacy Study (ICILS) που συμμετείχε για πρώτη φορά η χώρα μας το προηγούμενο σχολικό  έτος. Η κύρια έρευνα διερευνά, σε διεθνές επίπεδο, τις διαφορές των μαθητών και μαθητριών 13-14 ετών (Β΄ Γυμνασίου) σε σχέση με τον εγγραμματισμό (γραμματισμό) τους στην πληροφορική και τις ψηφιακές τεχνολογίες. Βασικό ερώτημα της έρευνας είναι:

Πόσο καλά είναι προετοιμασμένοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας για σπουδές, εργασία και ζωή σε έναν νέο ψηφιακό κόσμο;

Η πιλοτική έρευνα υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022 σε 38 σχολεία όλης της χώρας και η κύρια έρευνα, τον Απρίλιο-Μάιο του 2023, σε 186 σχολεία. Την τρέχουσα περίοδο γίνεται η επεξεργασία και ο έλεγχος των δεδομένων από την ΙΕΑ σε συνεργασία με τους εθνικούς φορείς και η Έκθεση των αποτελεσμάτων αναμένεται να δημοσιευθεί το 2024.

Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης οι εξής χώρες: Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο (Φλαμανδική Κοινότητα), Κινεζική Ταϊπέι, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Κόσοβο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ομάν, Πορτογαλία, Δημοκρατία της Κορέα, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουρουγουάη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να δείτε εδώ.


Δελτίο τύπου σε pdf

 

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap