ΤΑΞΗ

Παραμένουν τα κενά σε όλες τις ειδικότητες – Οι σύλλογοι διδασκόντων να μην αναλαμβάνουν το μοίρασμα της παράλληλης στήριξης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απαράδεκτος είναι ο τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτ(ρι)ών εκπαιδευτικών, το μαρτύριο του «σταγονόμετρου», αφού και ακόμα μετά την Β φάση δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, ούτε και στην παράλληλη στήριξη!

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης”:

Από την αρχή της χρονιάς έχουμε καταγγείλει την λογική του σταγονόμετρου, το πετσόκομμα στις προσλήψεις, τις περικοπές, τα ακάλυπτα κενά που αποκρύπτονται και τις προσλήψεις σε φάσεις. Ενώ ο αριθμός τους είναι γνωστός σε ΥΠΑΙΘΑ και Δ/νσεις, η λίστα του ΟΠΣΥΔ στην οποία αναρτούνται τόσα κενά όσα και οι προσλήψεις, έχουν ως αποτέλεσμα την προτεραιοποίηση σχολείων και κενών από την ΔΙΠΕ. Η επιλογή της απόκρυψης και η μη δημοσιοποίησης τους στο site της ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας, καθώς και το απαράδεκτο μοίρασμα της παράλληλης στήριξης που επιδιώκει να κάνει η ΔΙΠΕ πετώντας το μπαλάκι στους συλλόγους διδασκόντων μας βρίσκουν σταθερά απέναντι!

Χάρη στην αποφασιστικότητα του κινήματος εκπαιδευτικών και γονέων, τις κινητοποιήσεις στην Δ/νση και στο ΥΠΑΙΘΑ, την μαζικότατη κινητοποίηση στις 11/9 των πρωτοβάθμιων σωματείων της Α Αθήνας, των συλλόγων και των ενώσεων γονέων που την στήριξαν, η Β φάση περιέλαβε και παράλληλες στηρίξεις που κάλυψαν μέρος των κενών στα σχολεία αλλά όχι όλα! Ακόμα τα σχολεία αντιμετωπίζουν το πετσόκομμα της παράλληλης στήριξης. Απαιτούμε την πλήρη κάλυψή τους άμεσα σε αμέσως επόμενη φάση, την κάλυψή τους ένας-προς-έναν, ασχέτως αν τα παιδιά με γνωμάτευση είναι στο ίδιο τμήμα ή όχι! Η διεύθυνση οφείλει να γνωρίζει ότι καμία «εγκύκλιος» δεν είναι πάνω από τον νόμο που ορίζει ότι η γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ για πλήρη παράλληλη στήριξη στο μαθητή/τρια σημαίνει έναν εκπαιδευτικό για ένα παιδί για όλο το διδακτικό του ωράριο, τουλάχιστον!

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

Την ίδια στιγμή από διάφορα σχολεία υπάρχουν καταγγελίες ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ώρες των ειδικοτήτων, όπως γυμναστική, αγγλικά, θεατρική αγωγή κλπ., αλλά ούτε και των ολοημέρων τμημάτων. ΔΙΠΕ και ΥΠΑΙΘΑ πετσοκόβουν τις προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων με απαράδεκτο τρόπο, στερώντας από τα παιδιά νευραλγικά μαθήματα για την ολόπλευρη μόρφωσή τους, αφήνοντας συναδέλφισσες/ους άνεργους/ες. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί. Καλούμε όλα τα σχολεία να στείλουν στο σωματείο τα κενά που έχουν ακόμα σε ειδικότητες, να συνεχίσουν να στέλνουν τις ώρες που μένουν κενές στην ΔΙΠΕ για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά να καλυφθούν πλήρως!

Την φετινή χρονιά το θέαμα του αριθμού των προσλήψεων αποτελεί μια εικόνα σφαγής, και φαίνεται ότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ προετοιμάζει σοβαρή αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση κυρίως στην ειδική αγωγή με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την λεγόμενη «αυτονομία» των σχολικών μονάδων, αλλά και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου μέσω και της υποβάθμισής του. Μόνο η δική μας πίεση και διεκδίκηση θα το ανατρέψει, ο συνεχής αγώνας για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών.

Απαιτούμε κάλυψη ΤΩΡΑ όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες και όσον αφορά στις παράλληλες στηρίξεις, οι προσλήψεις / τοποθετήσεις να γίνουν 1-1. Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογος διδασκόντων δεν δύναται να κάνει μοίρασμα ωρών υποστήριξης σε μαθητές με διάγνωση 24 και 25 ωρών! Δεν σταματάμε να διεκδικούμε πλήρη παράλληλη στήριξη για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια. Υπογράφουμε και στέλνουμε στην διεύθυνση το πρότυπο πρακτικού του Αριστοτέλη που υπογραμμίζει ότι οι σύλλογοι διδασκόντων δεν αναλαμβάνουν το μοίρασμα της παράλληλης στήριξης. Η ευθύνη ανήκει στο ΥΠΑΙΘΑ, στη Διοίκηση και στη ΔΙΠΕ. Ως Σύλλογος «Αριστοτέλης» θα είμαστε εκεί διεκδικητικά και τις επόμενες ημέρες, σε νέες κινητοποιήσεις μαζί με αναπληρωτ(ρι)ες και μονίμες/ους εκπαιδευτικούς να το απαιτήσουμε δυναμικά!

Δημοφιλή!!  Στατιστικά Στοιχεία διορισμών από το 2008 μέχρι το 2024

Οι μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας δεν είναι λογιστική! Είναι η σημαία μας! Μαζικός συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία Κατάργηση του προσοντολογίου – Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ – Όχι στην Παιδεία των περικοπών

Δεν σταματάμε να απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να διορθωθούν τώρα όλα τα λάθη στους πίνακες των αναπληρωτ(ρι)ών και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις και οι ενστάσεις των υποψηφίων, ούτως ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην είναι αποκλεισμένος/η

exofyl

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω