ενημέρωση

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ 92ΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ 92ΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

 

Είναι φανερό πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία ο εκπαιδευτικός κόσμος και το Υπουργείο Παιδείας βαδίζουν σε παράλληλη πορεία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες άλλα μικρά ή μεγάλα ζητήματα τα οποία το εκπαιδευτικό κίνημα, μέσα από τις δράσεις της ομοσπονδία μας, πρέπει να κυνηγήσει.

Η μονοθεματική ανάδειξη από τη ΔΟΕ όλων αυτών των ζητημάτων (λόγου χάρη της αξιολόγησης) στα οποία υπάρχει ένα χάσμα απόψεων μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου, έχει στερήσει από τους εκπαιδευτικούς, έστω μικρές νίκες σε αλλά ζητήματα, που τις έχουν απόλυτη ανάγκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και για πρακτικούς λόγους.

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά – Aπλά χρειάζεται να είναι ευτυχισμένα!

 Δεν απεμπολούμε τις διεκδικήσεις μας στα μεγάλα και υπαρκτά ζητήματα, τα οποία έχουν αναδειχθεί, αλλά πρέπει να στραφούμε και να διεκδικήσουμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Ένα πραγματικά ενιαίο και αναβαθμισμένο μισθολόγιο για όλο το δημόσιο τομέα. Το παρόν μόνο ενιαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί όταν οι περισσότεροι κλάδοι ενισχύονται μέσω πλάγιων επιδομάτων και μπόνους και οι μοναδικοί , ίσως, που αμοίβονται καθαρά με το ενιαίο μισθολόγιο είναι οι εκπαιδευτικοί!

Άμεσες χρηματικές ενισχύσεις στους εκπαιδευτικούς των νησιωτικών περιοχών που καλούνται να πληρώσουν εξωπραγματικά ενοίκια και να επιβιώσουν σε συνθήκες σκληρής ακριβείας. Δεν είμαστε επαίτες των “αρχόντων” της τοπικής αυτοδιοίκησης και το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστεί κεντρικά και για όλους.

Δημοφιλή!!  Περισσότεροι Νηπιαγωγοί, Καλύτερη Εκπαίδευση: Τα Οφέλη της Ενίσχυσης των Προσλήψεων

Αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης και οποιουδήποτε άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος για την ανέγερση κατοικιών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Μύκονο, Σαντορίνη κτλ) που θα μπορούν να χρησιμοποιούν με συμβολικό αντίτιμο όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί των περιοχών αυτών. Μέλη παρατάξεων που αρνούνται πεισματικά κάτι τέτοιο δε φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια να αρνούνται και τον μισθό τους μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που έχει προωθήσει το υπουργείο για την πληρωμή αναπληρωτών! Αν κινούμασταν τα προηγούμενα χρόνια με την ίδια στενόμυαλη λογική κανένα από τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα στον τομέα των υποδομών δε θα είχε λάβει σάρκα και οστά.

Δέσμευση του νέου υπουργού για συνέχιση των μόνιμων διορισμών και επιστροφή στην κανονικότητα με την άμεση αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται με μόνιμους διορισμούς. Οι μόνιμοι διορισμοί των τελευταίων χρόνων έφεραν μια μικρή αισιοδοξία στον εκπαιδευτικό κόσμο , σταθερότητα στις σχολικές μονάδες και σίγουρα ήταν μια πρώτη μικρή νίκη!

Άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στις σχολικές μονάδες. Σε μεγάλες σχολικές μονάδες , αν κριθεί αναγκαίο, διάθεση ωρών για γραμματειακή υποστήριξη.

Δεύτερος εκπαιδευτικός στην τάξη. Ξεκίνημα από τις πολυπληθείς τάξεις των Νηπιαγωγείων, καθώς οι νηπιαγωγοί μας ειναι οι μοναδικοί εκπαιδευτικοί χωρίς ούτε ένα λεπτό διάλειμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων με αυτό των εκπαιδευτικών των πολυθέσιων.

Δημοφιλή!!  Διορισμοί & Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αναλύσεις και Σκέψεις

Μόνιμη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών μονάδων για ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού και του εκπαιδευτικού υλικού τους.

Δρομολόγηση ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, σύγχρονων και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Vouchers στην εκπαίδευση: “Ελεύθερη επιλογή σχολείου” / Η νεο-φιλελεύθερη παγίδα!!

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί με προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς μας που δίνουν τον καθημερινό αγώνα στο “καμίνι” της τάξης.

 

  • Στην πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό το ΔΣ της ΔΟΕ δεν πρέπει να μείνει μόνο στα υπαρκτά, σοβαρά και μεγάλα ζητήματα που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τα τελευταία 2 χρόνια.

 

  • Το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζεται νίκες, έστω και μικρές, που θα συσπειρώσουν τον κόσμο δίπλα στους συλλόγους και την ομοσπονδία μας.

 

  • Καλώς ή κακώς στη ζωή δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο!

Το έργο κάπου το ‘χω ξαναδεί: Επιθεωρητισμός-Κατηγοριοποίηση-Επιλογή Σχολείου-Σχολεία σε Δήμους! Όταν το παραμύθι έχει μόνο δράκους

 

Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου – εκλεγμένος με τη Δημοκρατική Συνεργασία

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω