Screenshot 43

Περισσότερες από 200 ελληνικές παραλίες προσβάσιμες για κολύμπι σε ΑΜΕΑ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Περισσότερες από 200 ελληνικές παραλίες προσβάσιμες για κολύμπι σε ΑΜΕΑ!! – Η ελληνική εταιρία Seatrac χρησιμοποιεί προσαρμοζόμενα αναπηρικά αμαξίδια για να προσφέρει την εμπειρία της κολύμβησης σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Η Seatrac δεν παρέχει μόνο ανεξάρτητη πρόσβαση στη θάλασσα. Παρέχει αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία σε άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να απολαύσουν το κολύμπι», εξηγεί στην Washington Post ο Ιγνάτιος Φωτίου, ένας από τους έλληνες εφευρέτες της καινοτόμου συσκευής παραλίας. «Μπορούν να επιλέξουν πού θα πάνε και να ζητήσουν από τους φίλους τους να τους ακολουθήσουν, αντί να συμβαίνει το αντίστροφο».

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα!

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς κρατικούς φορείς. Οι δήμοι και οι φορείς εκμετάλλευσης ακτών αγοράζουν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού.

Μια χούφτα παραθαλάσσια θέρετρα και μπαρ έχουν προσθέσει επίσης το σύστημα στις υπηρεσίες τους.

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

«Ολο και περισσότερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα γίνονται προσβάσιμες για επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες. Αν και υπάρχουν συχνά προσαρμοσμένες απαιτήσεις για τα άτομα με αναπηρία, υπάρχουν επίσης διάφορες λύσεις προσβασιμότητας για να καλύψουν τις ανάγκες τους», λέει η Τζένη Λειβαδάρου, σύμβουλος ένταξης και χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου με έδρα την Ελλάδα.

«Τα αμαξίδια είναι καλά δοκιμασμένα και έχουν συμβάλει με επιτυχία σε αυτόν τον στόχο».

Για να βοηθήσει τους ΑΜΕΑ να προγραμματίσουν τις εκδρομές τους στην παραλία, η εταιρεία δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη και έναν κατάλογο παραλιών με σχεδόν 200 καταχωρίσεις.

Κάθε προφίλ περιλαμβάνει τις διαθέσιμες ανέσεις, όπως πάρκινγκ και ντους, φωτογραφίες, και μια ζωντανή ροή βίντεο που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να προσδιορίσουν εάν, με βάση το μέγεθος του κύματος και τη ριπή ανέμου, είναι μια καλή μέρα για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία.

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών είναι ότι σήμερα, πάνω από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα, γίνονται προσβάσιμες για όλους!»

Δημοφιλή!!  Διευρύνεται ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων με τη συμβολή της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεών της

protagon

Νέος οδηγός ασφάλειας των παιδιών στο Netflix για γονείς!!

 

Εκλογές 2023: Ερωτήσεις και απαντήσεις που ενδιαφέρουν όλους τους Πολίτες (σώματα ασφαλείας & δημοσίους υπαλλήλους)!

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω