o tour bus facebook

Σύλληψη οδηγού σχολικού λεωφορείου χωρίς άδεια – Μετέφερε 40 μαθητές!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στα Καλύβια ένας 66χρονος ημεδαπός που οδηγούσε τουριστικό πούλμαν χωρίς να έχει ισχύουσα άδεια ικανότητας οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα ο 66χρονος οδηγός εντοπίστηκε έξωθεν σχολικού συγκροτήματος στα Καλύβια να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του έχοντας ως επιβάτες περί τους 40 μαθητές.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, το δίπλωμα οδήγησης είχε αφαιρεθεί από τον 66χρονο επειδή είχε βρεθεί να οδηγεί μεθυσμένος.

Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες (4-4-2023) στα Καλύβια, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, 66χρονος ημεδαπός για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο ως άνω οδηγός εντοπίστηκε έξωθεν σχολικού συγκροτήματος στα Καλύβια, να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του, έχοντας ως επιβάτες περί τους 40 μαθητές.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εισαγωγής στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.)

Στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία.

Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι ισχύει για τις Μαθητικές εκδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!!

 

O αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας δήλωσε στο enikos.gr πως “Έχουμε την υποχρέωση εκ του νόμου να μεταφέρουμε τα παιδιά των δημοσίων σχολείων και να τα πηγαίνουμε στα σχολεία τους. Η διαδικασία προκύπτει μέσα από διαγωνισμούς. Από τους διαγωνισμούς προκύπτουν ανάδοχοι. Για να γίνουν οριστικοί ανάδοχοι πρέπει να έχουν τα δικαιολογητικά. Τα οχήματα να έχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει και να έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Οι οδηγοί να έχουν τα πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας. Τότε και μόνο τότε οριστικοποιείται η σύμβαση και έχει υποχρέωση ο ανάδοχος όταν αλλάζει ο οδηγός να μας ενημερώνει. Η περιφέρεια Αττικής μεταφέρει 33.000 παιδιά με 1.600 δρομολόγια σε όλη την Αττική. Το έργο εκτελείται με προσοχή και με μεγάλη επάρκεια επί σειρά ετών με συγκεκριμένες νομοθετικές διαδικασίες. Χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω