ΣΑΤΕΑ: Επικείμενοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση 2023!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ ΣΑΤΕΑ.. για τους επικείμενους διορισμούς!

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) να ολοκληρώσει για τέταρτη χρονιά μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ακόμη, η Υπουργός ανακοίνωσε τον αριθμό των διορισμών, οι οποίοι ανέρχονται στους 3770. Αν και αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να καλύψει όλα τα κενά ώστε να στελεχωθούν πλήρως όλα τα σχολεία με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι σημαντικό ότι υπάρχει η πρόθεση και ο σχεδιασμός ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των υπαρχόντων κενών. Πρέπει να σημειωθεί ότι αν συνυπολογίσουμε τις αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων που ανέρχονται σε παρόμοιο αριθμό, οι μόνιμοι διορισμοί θα καλύψουν τις θέσεις των συναδέλφων που αποχωρούν. Με τον τρόπο αυτό οι αναπληρωτές συνεχίζουν να καλύπτουν πάγια και διαρκή κενά και η παθογένεια των μόνιμα αναπληρωτών συνεχίζει να υπάρχει. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αυξηθούν οι πιστώσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών ώστε να καλυφθούν και φέτος περισσότερα κενά από όσα δημιουργούνται. Ο έγκαιρος σχεδιασμός και οργάνωση των μόνιμων διορισμών είναι ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς ιδιαίτερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αγωνιούν διαρκώς για την επαγγελματική τους κατάσταση.

Δημοφιλή!!  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

Αναλυτικό Excel με όλα τα οργανικά κενά Μετατάξεων εκπαιδευτικών Α/θμιας / Β/θμιας & ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα πριν τους επερχόμενους διορισμούς. Ως ΣΑΤΕΑ έχουμε αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο από τις 15/3/2023, ώστε να μας γνωστοποιηθούν τα εναπομείναντα οργανικά κενά στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΑΣΥ δίχως να έχουμε λάβει απάντηση μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, δεν υφίσταται επίσημη ενημέρωση σχετικά με τους Οριστικούς Πίνακες της 3ΕΑ/2022 από τους οποίους θα προέλθουν οι διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και σε συνδυασμό με τη μη ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υφίσταται το ενδεχόμενο αποκλεισμού των εκπαιδευτικών ΠΕ61 & ΠΕ71 από τους ερχόμενους διορισμούς. Αντιθέτως, ένα σημαντικό θετικό στοιχείο που ανακοινώθηκε είναι ότι οι διαδικασίες για τους μόνιμους διορισμούς πρώτα θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Αγωγή και έπειτα στην ΕΑΕ, κάτι που τονίζουμε ως ΣΑΤΕΑ από την περσινή ήδη χρονιά. Ευελπιστούμε η ίδια διαδικασία να μην εφαρμοστεί μόνο στους μόνιμους διορισμούς, αλλά και στις υπηρεσιακές μεταβολές, όπως οι μεταθέσεις.

Δημοφιλή!!  Απίστευτη Καταγγελία στην Κω: Ακυρώνουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλλουν, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η επεξεργασία των απαιτούμενων βημάτων, ώστε να ιδρυθούν και να δημοσιοποιηθούν όλα τα νέαΤ.Ε. Έπειτα το ΑΣΕΠ όπως εκδώσει άμεσα τους πίνακες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών αφού από αυτούς θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί και στην ΕΑΕ στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι νέες οργανικές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί στους εκπαιδευτικούς ΠΕ61 & ΠΕ71. Καλούμε το ΥΠΑΙΘ, να υπολογίσει το ενδεχόμενο των δεύτερων εκλογών μέσα στο καλοκαίρι και να οργανωθεί αναλόγως, ώστε να μείνει πιστό στις δεσμεύσεις του και να ολοκληρώσει τους διορισμούς πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Καλούμε τέλος τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευτούν ότι θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των διορισμών και σε περίπτωση αλλαγής Κυβέρνησης θα τηρήσουν τον σχεδιασμό για μόνιμους διορισμούς και θα τους πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι. Είναι κοινή ομολογία ότι οι διορισμοί πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και να μην επιστρέψουμε ποτέ ξανά σε εποχές όπου οι αναπληρωτές συνάδελφοι ήταν περισσότεροι από τους μόνιμους.

Δημοφιλή!!  Απογευματινή διαδήλωση στον Πειραιά ενάντια στις μεσαιωνικές διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και την τρομοκρατία

Με εκτίμηση,

ΔΣ ΣΑΤΕΑ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω