φως

Eπιδοτήσεις εξοικονομώ – για ηλιακό θερμοσίφωνα και φωτοβολταϊκά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στο τέλος Μαρτίου, λίγο πριν από τις πρώτες βουλευτικές εκλογές, το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να ξεκινήσει τρία διαφορετικά προγράμματα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά και το νέο Εξοικονομώ.

Οι επιδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά θα φτάνουν ακόμη και στο 100% για τις μπαταρίες.

Όπως φαίνεται για το πρόγραμμα των φωτοβολταικών και για το πρόγραμμα με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε και για το πρόγραμμα αλλάζω συσκευή.

Κριτήρια, κοινωνικά και οικονομικά θα ισχύσουν τα οποία αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Τα κάνουμε όλοι μας: Συνηθισµένα λάθη σε αρχαΐζουσες και λόγιες εκφράσεις

Με την αποθήκευση επιτυγχάνονται τα εξής:

1. Το νοικοκυριό μπορεί να αποκτήσει και αυτονομία δηλαδή να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Το νοικοκυριό μπορεί και το βράδυ να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια που έχει παράξει το ίδιο (και έχει αποθηκεύσει στην μπαταρία) και όχι να καταναλώνει το ρεύμα της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου. Με αυτό τον τρόπο προκύπτει και οικονομικό όφελος καθώς το νοικοκυριό μειώνει την επιβάρυνση από τις λεγόμενες μη ανταγωνιστικές χρεώσεις.

  • Και για το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών και για το πρόγραμμα με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε και για το πρόγραμμα αλλάζω συσκευή. Δηλαδή, θα παίζει ρόλο το εισόδημα, τα μέλη του νοικοκυριού, το αν υπάρχει άτομο με αναπηρία στην οικογένεια κλπ.
Δημοφιλή!!  Μισθοδοσίες Εκπαιδευτικών: Μόνιμοι & Αναπληρωτές (Αποζημίωση μη ληφθείσας)

milamou: πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης με εθελοντές ψυχολόγους & συμβούλους ψυχικής υγείας

Σκοπός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να πριμοδοτήσει την τοποθέτηση μπαταρίας μαζί με το φωτοβολταϊκό, δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη μονάδα καθαρής ενέργειας για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση που θα ενταχθεί.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω