o k chatzidakis gia tis E-WALL

ΔHΣY: Προσωπική διαφορά συντάξεων: Κοροϊδίας και εμπαιγμού συνέχεια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στήθηκαν με αγωνία οι συνταξιούχοι για να δουν την ένδειξη των ΑΤΜ με τις αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια στις αποδοχές τους, όμως αυτό που αντίκρισαν τους άφησε πικρή γεύση. Πολλοί συνταξιούχοι άλλα περίμεναν να δουν κι άλλα τελικά είδαν, αλλοι 0 (ΜΗΔΕΝ) αύξηση, αλλά και αλλοι είδαν μείωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ
Περίπου 800.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους, δεν θα πάρουν την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους συνταξιούχους.
Δεν θα την λάβουν, γιατί, σύμφωνα με τον Ν.4387/2016 που ψήφισε ο υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Κατρούγκαλος και μείωσε τις συντάξεις μέχρι και 350€ τον μήνα, όσοι είχαν βγει στη σύνταξη πριν από την ψήφιση του νόμου (2016) διατήρησαν τη σύνταξη που έπαιρναν και δεν είχαν μείωση. Το ποσό της μείωσης το διατήρησαν ως προσωπική διαφορά. Γι αυτό και έχουμε προσωπικές διαφορές στις συντάξεις της τάξης των 250€, των 300€ κλπ. Κάτι ανάλογο με την προσωπική διαφορά είχε συμβεί και με τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους στα μνημονιακά χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος ψήφισε διάταξη, σύμφωνα με την οποία όσοι συνταξιούχοι είχαν προσωπική διαφορά δεν θα έπαιρναν αύξηση στο μέλλον, αλλά η όποια αύξηση θα συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να μηδενισθεί. Γι αυτό και οι 800.000 συνταξιούχοι δεν παίρνουν την αύξηση 7,75% που ανακοινώθηκε, πρόσφατα, για το 2023.
Κι όχι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με έναν νόμο ολετήρα, τον Ν4336/15 για το τρίτο μνημόνιο, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους στα 67, ακόμα και των εκπαιδευτικών που είχαν όριο ηλικίας τα 60, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη τα όρια ηλικίας είναι πολύ χαμηλότερα, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, όπου αυτές τις μέρες γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας από τα 62 στα 64!
Όσοι λοιπόν σήμερα, ξεχνώντας τον κυβερνητικό εαυτό τους, τοποθετούνται για τους συνταξιούχους που δεν παίρνουν την αύξηση και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, καλό θα είναι να σκέφτονται ότι αυτό γίνεται με βάση τον νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι και θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Βέβαια, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν το έκανε όμως στην τετραετία, ούτε και τώρα που δίνει τις αυξήσεις. Μια χαρά τη βολεύει ο νόμος Κατρούγκαλου και τον εφαρμόζει στο ακέραιο. Αποδεικνύεται, έτσι, για μια ακόμη φορά, πως είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάζεις κυβερνήσεις, όχι όμως και πολιτικές.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά, για μια ακόμα φορά, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και την ψήφιση ειδικών διατάξεων για τα όρια ηλικίας των εκπαιδευτικών λόγω της ιδιαίτερης φύσης του επαγγέλματος.
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Δημοφιλή!!  Καθυστέρηση Μεταθέσεων Π.Ε. 2024: Νέες Οργανικές Θέσεις φέρνουν Ολοκλήρωση έως Απρίλιο

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω