Γιατί κάνουν 18μέρες απεργία οι εκπαιδευτικοί στην Πορτογαλία;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επειδή εκεί βρίσκονται στην επόμενη πίστα από εμάς στη διαδικασία αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Μία πίστα μπροστά σε ένα “horror game” της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης. Εμείς είμαστε απλώς σε προηγούμενο βήμα σε έναν φαύλο κύκλο που εφαρμόζεται σε ορισμένες χώρες, υποβαθμίζει σχεδόν παντού ανεπανόρθωτα την ποιότητα της εκπαίδευσης, ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και οδηγεί την παιδεία δεκαετίες πίσω. Όπως λέει λοιπόν η πρόεδρος τους συλλόγου Κ. Σωτηρίου Βιολέττα Πατέλη σε ανάρτησή της:

Στην ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ με νέο νομοσχέδιο: η εκπαίδευση περνά στους Δήμους! Η μεταρρύθμιση που προωθείται θα επηρεάζει άμεσα το ένα τρίτο του διδακτικού προσωπικού, το οποίο θα προσλαμβάνεται απευθείας σε τοπικό επίπεδο από τα σχολικά συμβούλια στο πλαίσιο των λεγόμενων «διακοινοτικών κοινοτήτων» ανοίγοντας τον δρόμο σε ρουσφετολογικές προσλήψεις φίλων, κομματικών «κολλητών», συγγενών δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ. Οι κυβερνήσεις με τις κυβερνήσεις και ο λαός με το λαό να φωνάξουμε το σύνθημα των πορτογάλων ” “Ήρθε η ώρα, ήρθε η ώρα να φύγει ο υπουργός! “- “Το σχολείο ενώθηκε δεν θα ηττηθεί ποτέ”.

Δημοφιλή!!  Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΕΣΥΘ σήμερα Δευτέρα 4/3 στις 2μμ στο ΥΠΑΙΘΑ

Προσοχή λοιπόν να μη φτάσουμε ποτέ εκεί, γιατί όσο κάνεις βήματα πίσω από τις διεκδικήσεις σου σαν εκπαιδευτικό κίνημα…μετά “σε παίρνουν καροτσάκι” μέχρι να πέσεις στον γκρεμό….σαν τους Πορτογάλους..

και μη χειρότερα..

18 μέρες απεργία οι εκπαιδευτικοί στην Πορτογαλία… αν αναρωτιόμαστε πως κερδίζονται οι αγώνες

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω