ΠΟΣΥΠ: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ελεύθερη είσοδος των υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους

Η ΠΟΣΥΠ με αγανάκτηση και οργή πληροφορήθηκε, ότι με πρόσφατη απόφασή σας συμπεριλήφθησαν στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας και οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, ώστε μαζί με τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία υπαλλήλους  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, να απολαμβάνουν και αυτοί της παραχώρησης του δικαιώματος αυτού.

Για να μην υπάρξει κανενός είδους παρεξήγηση, πολύ ορθά δόθηκε και δίνεται το δικαίωμα αυτό της ελεύθερης εισόδου, τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς του ΥΠΑΙΘ, όπως και σε κάθε  άλλη κατηγορία εργαζομένων, εμείς στηλιτεύουμε και καταγγέλλουμε την εμμονή σας στην δική μας εξαίρεση.

Ελεύθερη η είσοδος για εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους

 

Ένα δικαίωμα που οι Υπηρεσίες και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρνούνται πεισματικά εδώ και χρόνια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας,  με το σαθρό επιχείρημα, ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας δεν ασκούν εκπαιδευτικό λειτούργημα (απαντητικό έγγραφο ΥΠΠΟΑ 545802/16-11-2022), ενώ να υποθέσουμε ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μόνιμοι και συμβασιούχοι, οι δημοσιογράφοι,  οι αστυνομικοί και μία σειρά πολιτών και εργαζομένων, ή συνταξιούχων, το ασκούν. Ακόμη και την υπόσχεση σας για εξέταση του αιτήματός μας στην επικείμενη αναθεώρηση της σχετικής ΚΥΑ, την αθετήσατε.

Ένα δικαίωμα που οι Υπηρεσίες και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρνούνται πεισματικά εδώ και χρόνια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, με μία σαθρή δικαιολογία δημοσιονομικού κόστους, διότι όταν παραχωρείς το δικαίωμα αυτό σε περισσότερους από 150.000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σε περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους και το στερείς σε μόλις 5000 υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ, παύει να αποτελεί πλέον σοβαρή δικαιολογία.

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να αναθεωρήσετε άμεσα την στάση σας απέναντι στο εύλογο και δίκαιο αίτημα μας και να συμπεριλάβετε τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας στο δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας.

Κάθε περαιτέρω αγνόηση του αιτήματος μας θα αποτελεί πλέον έναν πολιτικό και υπηρεσιακό  νεποτισμό, τον οποίο η ΠΟΣΥΠ δεν θα αφήσει αναπάντητο τόσο  συνδικαλιστικά όσο και νομικά.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo