ΔΟΕ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις 18 Απριλίου – Γ. Δελής: Να γίνει μονοετής η παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους (VIDEO)

ΔΟΕ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις 18 Απριλίου – Γ. Δελής: Να γίνει μονοετής η παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους

 

Ακούστηκε και από το βήμα της βουλής ότι οι υπεύθυνοι στο υπουργείο το επεξεργάζονται και θα λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σιγουρά δεν είναι δέσμευση ούτε προαναγγελία! Ελπίζουμε να μην είναι άλλη μια (μπαρούφα) έκφραση αποφυγής από τα πολιτικά πρόσωπα του ΥΠΑΙΘ. Ανάλγητη η Υφυπουργός αλλά και ειρωνική, ας ελπίσουμε ότι όντως θα το επεξεργαστούν και θα ικανοποιήσουν το πολυπόθητο αίτημά των νεοδιόριστων.

Συνεχίζουμε, τα λεμέ στις 18 έξω από το υπουργείο, μη λείψει κάνεις

 

 

Την κατάργηση της διάταξης που υποχρεώνει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε τουλάχιστον διετή παραμονή στον τόπο διορισμού τους και την μετατροπή της σε μονοετή, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, κατά την συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθεί από τη φετινή σχολική χρονιά η δυνατότητα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση, αφού τον Ιούνιο θα έχουν υπηρετήσει την οργανική τους για ένα έτος.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Δελής, η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, την ώρα που το κόστος διαβίωσης είναι πολύ υψηλό, η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα κόστη της μετακίνησης επίσης. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να διατηρούν και να συντηρούν δύο σπίτια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Απαντώντας η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είπε προκλητικά ότι οι εκπαιδευτικοί που έκαναν αίτηση για διορισμό «γνώριζαν εκ των προτέρων» τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της θέσης, ενώ επίσης προκλητικά δήλωσε ότι, μπορούσαν να σταθμίσουν τις παραμέτρους, ανάμεσα στην εργασία και την οικογένεια… Ως δικαιολογία η υφυπουργός επικαλέστηκε το ότι αν μετακινούνταν μετά από μία σχολική χρονιά θα δημιουργούνταν εκπαιδευτικά κενά, ενώ ως αντιπαράδειγμα έφερε ελάχιστες εξαιρέσεις εκπαιδευτικών που εξαιρέθηκαν από την διάταξη με κριτήρια για αναπηρία μέλους της οικογένειάς τους από ένα συγκεκριμένο ποσοστό και άνω.

Στην δευτερολογία του ο Γιάννης Δελής απάντησε ότι το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν τους όρους της διάταξης δεν σημαίνει ότι είναι και δίκαιη. Ακόμα υπενθύμισε ότι πρόκειται για όλους αυτούς που ως αναπληρωτές περίμεναν και αγωνίστηκαν πάνω από 10 χρόνια για να έχουν σταθερή δουλειά, που όργωσαν όλη την χώρα για να καλύψουν εκπαιδευτικά κενά.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία, καθώς η άδικη διάταξη αφορά και τους ανάπηρους εκπαιδευτικούς με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 70%.

Επανέλαβε το κάλεσμα προς την κυβέρνηση να καταργήσει την διάταξη, σκεπτόμενη τις οικογένειες εκείνων των εργαζόμενων και να υλοποιήσει το ρεαλιστικό και δίκαιο αίτημα για δυνατότητα απόσπασης ή μετάθεσης μετά από μία σχολική χρονιά.

Δευτερολογώντας η υφυπουργός παραδέχθηκε ότι «κάποιοι εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται», μάλιστα είπε ότι «το πρόβλημα το έχουν και εκπαιδευτικοί της δικής μας παράταξης»! Σχετικά με το αίτημα για την αλλαγή της διάταξης είπε ότι «δεν προαναγγέλλω και δεν αποκλείω», αλλά αρκέστηκε να πει ότι «επεξεργαζόμαστε πιο δίκαιο σύστημα διορισμών».

ΠΗΓΗ

 

278107941_4786986161426749_1896790890320415472_n ΔΟΕ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις 18 Απριλίου - Γ. Δελής: Να γίνει μονοετής η παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους (VIDEO)

 

Υπέρ του αιτήματος των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου υποχρεωτικής παραμονής τους στη θέση τοποθέτησης, από δύο σχολικά έτη σε ένα, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια με παράλληλη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης, τάχθηκε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των νεοδιόριστων, στην οποία ήδη έχουν καλέσει και η ΑΔΕΔΥ με την ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ: «Το αίτημα αυτό έχει καταθέσει και στις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, δίχως, δυστυχώς, να υπάρχει θετική ανταπόκριση. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα, ότι, δηλαδή, οι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν (εργαζόμενοι για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές ανά την Ελλάδα) αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο τους δημιουργεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που συνεπάγονται τα διπλά ενοίκια, οι μετακινήσεις και όλα τα επιβεβλημένα έξοδα, με, παράλληλα, μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση σε παιδιά και γονείς.

Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς – μέλη της Δ.Ο.Ε. και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Υ.ΠΑΙ.Θ., ενισχύοντας τη φωνή του κλάδου στις δίκαιες διεκδικήσεις του».

ΔΟΕ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις 18 Απριλίου

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo