Νηπιαγωγεία: Πότε οι εγγραφές – Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να επαναληφθεί η φοίτηση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στο διάστημα από 1 έως 20 Μαρτίου, πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες τις εγγραφές των παιδιών τους στα νηπιαγωγεία της χώρας, ενώ θα πρέπει οι ίδιοι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για επανάληψη της φοίτησης στο νηπιαγωγεία εάν το παιδί έχει κενά και δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α΄ Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας όρισε τις ημερομηνίες εγγραφών των παιδιών στα νηπιαγωγεία ενώ δίνει και αποσαφηνίσεις για τις περιπτώσεις, που τα νήπια έχουν σοβαρά κενά και υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Α΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στο νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Δημοφιλή!!  Οι υπηρεσιακές μεταβολές στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων

Για την επανάληψη φοίτησης, ισχύουν τα εξής:

– Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα (1) ακόμη έτος μπορεί να γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων, όταν βεβαιώνεται με γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή σχετική βεβαίωση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης ή του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών ότι ο μαθητής παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου.»

– Σε κάθε περίπτωση δεν εγγράφεται ούτε δύναται να επαναφοιτήσει στο νηπιαγωγείο μαθητής που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ή επαναφοίτησης έχει συμπληρώσει την ηλικία των επτά (7) ετών».

-Οι Διευθυντές Προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων, παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Δημοφιλή!!  Παράταση στις Εγγραφές Νηπιαγωγείων 2024-25: Αιτήσεις από 1 έως 27 Μαρτίου

-Επίσης, καλούνται οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΑΣΥ όπως προβούν στον απαραίτητο προγραμματισμό των ενεργειών τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας όπου απαιτείται, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζονται στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

-Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο εφαρμόζεται αν οι απουσίες του μαθητή του νηπιαγωγείου υπερβαίνουν τις εκατό (100) ανά διδακτικό έτος, η βεβαίωση φοίτησης για την εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού χορηγείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής επαναλαμβάνει τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο.

Δημοφιλή!!  Ολοκληρώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. 2024 - Προωθήθηκαν στον Υπουργό Παιδείας για υπογραφή

((alexandriamou))

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω