Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

 Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των νέων Τοπικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής», διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Γνωρίζουμε τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο έχει σκοπό τη δικτύωση των σχολείων και την αλληλεπίδραση των μελών τους, ώστε με κοινές δράσεις να εστιάσουν στην ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της ικανότητας των μαθητών και των σχολείων ως φορέων να προβούν σε ενέργειες μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με παρουσίαση των τριών Τοπικών Δικτύων και θα συνεχίσει με παρουσίαση της καμπάνιας του Ιανουαρίου: «Γνωρίζουμε τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Στόχοι των εισηγήσεων του σεμιναρίου είναι:

 α) η ενημέρωση, ο προβληματισμός  και η διατύπωση απόψεων  σε σχέση με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals/SDGs), που υιοθέτησε ο ΟΗΕ το 2015 με ορίζοντα το 2030,

β) η διασύνδεση με τα εργαστήρια δεξιοτήτων και σχετικά εκπαιδευτικά υλικά που βρίσκονται στο ψηφιακό αποθετήρια του ΙΕΠ,

γ) η παρουσίαση κινητής εκπαιδευτικής βαλίτσας για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

δ) η παρουσίαση καλών πρακτικών από σχολεία που ασχολούνται με την εκπαίδευση για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 17:30-20:00.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/3EEAwwZfWvYk16sZ8

έως και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

 Ενδεικτικό πρόγραμμα:

((https://perivalontika.blogspot.com/2022/01/17_29.html?fbclid=IwAR1HMieFmqVAEjd3GoV6yYNo9UbQ1Qpb5K7RI9omH3dga36Q_AUlnsK-qgA))

17.30 – 17.45 Καλωσόρισμα από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ και Δυτ. Αττικής: Μαρία Δημοπούλου, Ελένη Νιάρχου και Αλεξάνδρα Τσίγκου
17.45 – 18.00 Παρουσίαση της συνεργατικής πρωτοβουλίας των τριών νέων Τοπικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής»
18.00 – 18. 15 «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης: μια παγκόσμια ατζέντα για τον άνθρωπο και τον πλανήτη» από τη Βέρα Δηλάρη, MSc Εστιακό σημείο για τους ΣΒΑ, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ.
18.15 – 18.30 «17 Στόχοι – Δράσεις: μια πρόταση για την τάξη μας»,  από την Βασιλική (Σύλβη) Ιωακειμίδου, Δρ Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγήτρια Σύμβουλο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εκπαιδευτικό, ΠΕ70, του 152ου Δ.Σ. Αθηνών
18.30 – 18.45 «Η βαλίτσα Γη 2030», Χαρά Μαραντίδου, Αρχιτέκτων / Εικαστικός, σχεδιάστρια του εκπαιδευτικού υλικού
18.45 – 19.00 «Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στη σχολική μας τάξη», από τη Βασιλική Στρατάκη, Εκπαιδευτικό, ΠΕ70, του 1ου Δ. Σ. Νέας Ιωνίας
19.00 – 19.15 Παρουσίαση των βημάτων της καμπάνιας Ιανουαρίου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
19.15 – 19.45 Γνωριμία και δικτύωση των σχολείων μέσω break rooms
19.45 – 20.00 Αναστοχασμός- κλείσιμο σεμιναρίου
Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap