ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ; (ΠΕΜΠΤΗ 27/1)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγελαφικές καταστάσεις έχουμε από το πρωί(27/1), ως απόρροια της αδιέξοδης εμμονής για την επιβολή τηλεκπαίδευσης σε περιοχές κυριολεκτικά αποκλεισμένες από χιόνια.

Καταρχήν το μόνο επίσημο έγγραφο που το υπουργείο εξέδωσε είναι μια «Ανακοίνωση» του γραφείου του Γεν. Γραμματέα, χωρίς καμία παραπομπή σε εγκύκλιο ή νόμο που αναφέρει την τηλεκπαίδευση ως υποχρεωτική. Να υποθέσουμε ότι η εκπαίδευση διοικείται με απλές «ανακοινώσεις» πλέον; Γιατί αφού θέλουν να επιβάλλουν το webex ως κανονικότητα σε κάθε ευκαιρία, το κάνουν με αυτόν τον «ανεπίσημο» τρόπο; Μήπως για να μην έχουν καμία ευθύνη; Ούτε για τα προσωπικά δεδομένα, ούτε για οτιδήποτε άλλο..

Βλέπετε έχουμε κλειστά σχολικά κτήρια, με επίσημη απόφαση Περιφέρειας στα οποία παρόλα αυτά προσέρχονται ορισμένοι εκπ/κοι και δ/ντες, ρισκάροντας σε παγωμένους δρόμους. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτές τις μετακινήσεις;

ΑΡΑ μήπως θέλουν τηλεκπαίδευση, ΑΛΛΑ με την ευθύνη να βαραίνει τους εκπαιδευτικούς;

Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Δεκάδες σύλλογοι εκπ/κων, έβγαλαν ανακοινώσεις τονίζοντας ότι οι εκπ/κοι δεν έχουν και δεν υποχρεούνται να παρέχουν δικά τους μέσα τηλεκπαίδευσης, αλλά χρησιμοποιούν μόνο σχολικό εξοπλισμό. Με τα σχολεία όμως κυριολεκτικά απροσπέλαστα.

Έτσι λοιπόν πάρα πολλά σχολεία ΔΕΝ πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, ούτε την Πέμπτη.

Μπροστά στην ανακολουθία δηλώσεων – πραγματικότητας… είχαμε το σύλλογο Εκπ/κων Αμαρουσίου να καταγγέλλει εκφοβισμό στα προσωπικά κινητά εκπ/κων(!), σήμερα το πρωί οι διευθύνσεις στέλνανε googleform στα σχολεία για να συμπληρώσουν πόσα τμήματα webex δεν λειτουργούν… και άλλα τέτοια ωραία..

Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία δεν τρομοκρατήθηκε.. Υπάρχουν, όπως πάντα υπήρχαν, εμπνευσμένοι διευθυντές και εκπ/κοι που έβαλαν πρώτα από όλα την ασφάλεια και την ουσία και άλλοι που αναλώθηκαν στην τρομοκρατία και τις απειλές.

Κρατάμε τους πρώτους, συνεχίζουμε με αυτούς..και ελπίζουμε να ξεπεραστούν όλα γρήγορα, για να ξαναεπιστρέψουν όλοι στη μόνη πραγματική εκπ/ση..τη δια ζώσης μέσα στο σχολείο!

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω