ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ; (ΠΕΜΠΤΗ 27/1)

Τραγελαφικές καταστάσεις έχουμε από το πρωί(27/1), ως απόρροια της αδιέξοδης εμμονής για την επιβολή τηλεκπαίδευσης σε περιοχές κυριολεκτικά αποκλεισμένες από χιόνια.

Καταρχήν το μόνο επίσημο έγγραφο που το υπουργείο εξέδωσε είναι μια «Ανακοίνωση» του γραφείου του Γεν. Γραμματέα, χωρίς καμία παραπομπή σε εγκύκλιο ή νόμο που αναφέρει την τηλεκπαίδευση ως υποχρεωτική. Να υποθέσουμε ότι η εκπαίδευση διοικείται με απλές «ανακοινώσεις» πλέον; Γιατί αφού θέλουν να επιβάλλουν το webex ως κανονικότητα σε κάθε ευκαιρία, το κάνουν με αυτόν τον «ανεπίσημο» τρόπο; Μήπως για να μην έχουν καμία ευθύνη; Ούτε για τα προσωπικά δεδομένα, ούτε για οτιδήποτε άλλο..

Βλέπετε έχουμε κλειστά σχολικά κτήρια, με επίσημη απόφαση Περιφέρειας στα οποία παρόλα αυτά προσέρχονται ορισμένοι εκπ/κοι και δ/ντες, ρισκάροντας σε παγωμένους δρόμους. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτές τις μετακινήσεις;

ΑΡΑ μήπως θέλουν τηλεκπαίδευση, ΑΛΛΑ με την ευθύνη να βαραίνει τους εκπαιδευτικούς;

Δεκάδες σύλλογοι εκπ/κων, έβγαλαν ανακοινώσεις τονίζοντας ότι οι εκπ/κοι δεν έχουν και δεν υποχρεούνται να παρέχουν δικά τους μέσα τηλεκπαίδευσης, αλλά χρησιμοποιούν μόνο σχολικό εξοπλισμό. Με τα σχολεία όμως κυριολεκτικά απροσπέλαστα.

Έτσι λοιπόν πάρα πολλά σχολεία ΔΕΝ πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, ούτε την Πέμπτη.

Μπροστά στην ανακολουθία δηλώσεων – πραγματικότητας… είχαμε το σύλλογο Εκπ/κων Αμαρουσίου να καταγγέλλει εκφοβισμό στα προσωπικά κινητά εκπ/κων(!), σήμερα το πρωί οι διευθύνσεις στέλνανε googleform στα σχολεία για να συμπληρώσουν πόσα τμήματα webex δεν λειτουργούν… και άλλα τέτοια ωραία..

Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία δεν τρομοκρατήθηκε.. Υπάρχουν, όπως πάντα υπήρχαν, εμπνευσμένοι διευθυντές και εκπ/κοι που έβαλαν πρώτα από όλα την ασφάλεια και την ουσία και άλλοι που αναλώθηκαν στην τρομοκρατία και τις απειλές.

Κρατάμε τους πρώτους, συνεχίζουμε με αυτούς..και ελπίζουμε να ξεπεραστούν όλα γρήγορα, για να ξαναεπιστρέψουν όλοι στη μόνη πραγματική εκπ/ση..τη δια ζώσης μέσα στο σχολείο!

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo