Screenshot 2023 09 07T222453.873

Καινούργιες ταυτότητες: Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καινούργιες ταυτότητες : Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας

Οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν αναβαθμισμένες ασφαλιστικές χαρακτηριστικά και άλλες βελτιώσεις που θα βοηθήσουν στην ασφάλεια των πολιτών και την διευκόλυνση διαδικασιών όπως η ταυτοποίηση.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι πιο ασφαλείς από τις παλιές, καθώς θα διαθέτουν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Θα είναι επίσης πιο εύκολες στη χρήση, καθώς θα είναι πιο ανθεκτικές και θα χωράνε σε ένα πορτοφόλι. milamou: πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης με εθελοντές ψυχολόγους & συμβούλους ψυχικής υγείας

Οι παλιές ταυτότητες θα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2026. Ωστόσο, συνιστάται στους πολίτες να τις αντικαταστήσουν νωρίτερα, ώστε να αποφύγουν τυχόν προβλήματα κατά την ταξιδιωτική τους κινητικότητα.


Την ημερομηνία έναρξης της έκδοσης του νέου τύπου δελτίων ταυτότητας για τους Έλληνες πολίτες, μορφής ID-1, όρισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Αρχίζει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 η έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας (μορφή ID-1), όπως ρυθμίζεται στην υπ’ αριθμ. 8200/0-297647/27.04.2018 απόφαση.

Οι Διευθύνσεις Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας, η Διεύθυνση Πληροφορικής και η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε κατάλληλο επίπεδο τεχνικής ετοιμότητας για την έναρξη έκδοσης των νέων δελτίων ταυτότητας.

Οι νέες ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών θα εκδίδονται από το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου, για την περιοχή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ή Θεσσαλονίκης και από την Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την υπόλοιπη χώρα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από την Αστυνομική Διεύθυνση που ασκεί αρμοδιότητες ασφαλείας στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερομένου και, όπου δεν υπάρχει καμία από τις δύο, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας που εδρεύει στην περιοχή αυτή.

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

 Υπουργική Απόφαση 3021/19/84-μα – ΦΕΚ 5328/Β/7-9-2023

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω