Ανταπόκριση από κινητοποιήσεις σε Δ/νσεις Εκπ/σης – Εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούν τα αυτονόητα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενδεικτικό του γενικότερου αναβρασμού στο χώρο της εκπαίδευσης είναι οι συνεχείς κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από τη έναρξη της σχολικής χρονιάς στις διευθύνσεις εκπ/σης ανά τη χώρα. Το πανελλαδικό αλαλούμ με τις τοποθετήσεις, η μη διχοτόμηση πολυπληθών τμημάτων και τα κενά που υπάρχουν ακόμη, είναι οι βασικότερες αιτίες. Δυστυχώς η αντίδραση των θεσμικών εκπροσώπων των διευθύνσεων είναι συνήθως κατώτερες των περιστάσεων, καλούν την αστυνομία(!), διώχνουν τους παρευρισκόμενους και αναζητούν δικαιολογίες για να μην δώσουν απαντήσεις και λύσεις. Πάμε να δούμε συγκεκριμένες περιπτώσεις:

Α/βάθμια Α Αθήνας

Τη Δευτέρα 12/9 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Α’ Αθήνας με παρουσία δεκάδων εκπαιδευτικών και εκπροσώπων από τα σωματεία ο Αριστοτέλης, Α’ Σύλλογος, Αθηνά, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη, Ηλιούπολης «Παπαμαύρος» και Μακρυγιάννης που συμμετείχαν με απόφαση. Αξίζει να τονιστεί ότι παρούσα ήταν και η αστυνομία(!) η οποία περίμενε έξω από το κτίριο και ενώ αποχώρησε από την είσοδο για να μπουν οι εκπρόσωποι των σωματείων, παρέμεινε εκεί μέχρι τις 3.30 που ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας! Τα Ζητήματα που τέθηκαν αφορούσαν τη διαφάνεια στις τοποθετήσεις, τα κενά, τις μετακινήσεις μαθητών, το σπάσιμο πολυπληθών τμημάτων κ.α. Οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον διευθυντή δηλώνουν απογοητευμένοι από τις απαντήσεις και τις δεσμεύσεις που (δεν) δόθηκαν..

Διαβάστε περισσότερα: https://www.sylaristotelis.com/products/aristotelis-den-xero-den-apanto-i-stasi-toy-d-nti-ekpaideysis-stin-a-athinas-stin-parastasi-diamartyrias/

 

Β/βάθμια Α Αθήνας

Την Τρίτη 13/09 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας στη Β/βάθμια Δ/νση, με αιτήματα όπως τοποθετήσεις, διχοτομήσεις τμημάτων, κενά, υπερωρίες κ.α. Σύμφωνα με την καταγγελία που εξέδωσαν τα σωματεία της Α Αθήνας (Α,Β,Γ,Ε,Ζ,ΣΤ ΕΛΜΕ), η υποδοχή των νόμιμων εκπροσώπων των εκπ/κων από το διευθυντή εκπ/σης ήταν αποκαρδιωτική. Αρνούνταν να τους δεχθεί και απαιτούσε να φύγουν χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Στη συνέχεια απείλησε τα σωματεία πως εάν δεν αποχωρήσουν θα καλέσει την αστυνομία, πράγμα που τελικώς έκανε! Τέλος στην ίδια καταγγελία διαβάζουμε ότι η αστυνομία εισήλθε στα γραφεία της διεύθυνσης και ανέλαβε ρόλο εκπροσώπου τύπου του προϊσταμένου. Αν είναι δυνατόν…

Δημοφιλή!!  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ 27ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ

Α/βαθμια Ανατολικής Αττικής

Την Τετάρτη 14/9/22, πραγματοποιήθηκε  μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  από το  Σύλλόγο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου & το Συλλόγο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου» στη Δ/νση Αν. Αττικής. Βασικό αίτημα ήταν η διχοτόμηση πολυπληθών τμημάτων. Ο διευθυντής εκπ/σης αρχικά δε δεχόταν να συναντηθεί με το σύνολο των παρευρισκόμενων, ενώ απευθύνθηκε προσβλητικά στην πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών Βιολέττα Πατέλη την οποία και εγκάλεσε για την παρουσία της στη διαμαρτυρία! Τελικά δέχθηκε να ακούσει εκπαιδευτικούς και γονείς στους οποίους αρχικά υπεραμύνθηκε της νομοθεσίας που τον αναγκάζει να μετακινεί μαθητές. Τελικά μετά την πίεση και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, δεσμεύτηκε να δεχθεί τις 5 μεταγραφές μαθητών που θα επέτρεπαν τη διχοτόμηση του τμήματος και η κινητοποίηση είχε αίσιο τέλος. Να λοιπόν και μια δράση που δείχνει το δρόμο σε όλους, δείχνει πως μόνο με συνεργασία γονιών-εκπ/κων και μαχητική διεκδίκηση κερδίζουμε τα αυτονόητα πια..

Α/βαθμια Ηλείας

Δευτέρα 12/09/22 οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του νομού Ηλείας συγκεντρώθηκαν στην διεύθυνση τους και ζήτησαν συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης για να συζητήσουν τα θέματα που τους αφορούν και ειδικά για τις αλλαγές τοποθετήσεων και τη μισθοδοσία τους. Οι αντίστοιχες παρατάξεις της ΑΣΕ και της ΔΑΚΕ ήταν απών και δεν στήριξαν την κινητοποίηση των συναδέλφων τους, όπως και οι σύλλογοι συνολικά του νομού δεν κατάφεραν να βγάλουν ούτε καν μια ανακοίνωση στήριξης.

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)

Α/βαθμια Δυτικής Θεσσαλονικής

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης οργάνωσαν τη Δευτέρα 12/9 νέα παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου ενάντια στις συγχωνεύσεις Δημοτ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων που αποφάσισε το Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 31 Αυγούστου, μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων. Βασικό αίτημα ήταν η αναστολή εφαρμογής του ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις σχολείων για ένα έτος.

Α/Βθμια Ρεθύμνου

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ο διευθυντής εκπαίδευσης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις. Έμεινε μόνο σε όσα ορίζει ο νόμος και σε μια λογιστική λογική που δε λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της υπαίθρου και τα μορφωτικά δικαιωματα των μαθητων.

  Για τις οποιες αστοχίες απάντησε ότι συνέβησαν λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας!!!

   Για το μοίρασμα των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης είπε ότι είναι προτιμότερο να καλύπτονται όλοι οι μαθητές μερικώς από το να μην υπάρχει καμία πρόνοια για τους μισούς!!! Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειναι η πλήρης κάλυψη των κενών και όχι η μερική κάλυψη με διάφορες αλχημείες!

https://seperet.gr/el/1124/kataiielia-sepe-rethimnoi-iia-leitoiriiki-ipovathmisi-d-s-apostolon.php

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω