ΟΑΕΔ: Παράνομη η απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων – Μια ακόμη απεργία βγήκε παράνομη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουν ήδη βγει παράνομες της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΦΚΑ και άλλες. Ακόμη πιστεύουμε ότι η απεργία είναι συνταγματικό μας δικαίωμα, σε κάποιο άλλο κράτος μάλλον..

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, μερικές δυνάμεις ίσως να συμφωνούν απολυτά με τις κυβερνητικές τακτικές. Βλέπουμε για πρώτη φορά, υπουργούς  να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες. Η δικαιοσύνη φαίνεται να κανει όλα τα “χατίρια” της κυβέρνησης.

 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση-μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ το υπουργείο Εργασίας

 

Στη σημερινή του απόφαση (375/2022), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως παράνομη την πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου 2022, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και απαγόρευσε την πραγματοποίησή της.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τονίζει πως «σημειώνεται ότι και η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ αλλά την κήρυξη της οποίας πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, είναι επίσης παράνομη». 

«Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που προφανώς δεν θέλουν να συμπράξουν σε μια παρανομία», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

ΠΗΓΗ

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω