3bb5241b b583 4284 bc2b 6c0ee69dd128 E-wall

Ολοήμερα στον αέρα, παράλληλες στηρίξεις ανύπαρκτες – Ζάκυνθος 2025

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σεπε Ζακύνθου:
Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου , μετά την ολοκλήρωση και της Α΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών- η οποία ανταποκρίθηκε μόνο κατά το ήμισυ στις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων- και μόλις 2 ημέρες πριν το κουδούνι χτυπήσει, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες καθώς και στην Ειδική Αγωγή και στους εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να μην μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι μαθητές δεν θα συναντήσουν από την πρώτη μέρα το πλήρες πρόγραμμά τους, ενώ η λειτουργία ολοήμερων τμημάτων, τμημάτων ένταξης και παράλληλων στηρίξεων παραμένει αβέβαιη.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου τονίζει πως «ετοιμότητα» σημαίνει κάθε τάξη με τον δάσκαλό της, κάθε τμήμα ένταξης και ολοήμερο στελεχωμένο, κάθε μαθητής με την υποστήριξη που δικαιούται. Μέχρι να συμβεί αυτό, δεν μπορούμε να μιλάμε για σχολεία που είναι απολύτως έτοιμα.
Ζητούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών, ώστε οι μαθητές της Ζακύνθου να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με ίσες ευκαιρίες και χωρίς ελλείψεις στο εκπαιδευτικό τους δικαίωμα.
Καλούμε επίσης το γονεϊκό κίνημα και ολόκληρη την κοινωνία να σταθούν σύμμαχοι στον κοινό στόχο για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του δημόσιου, δωρεάν και συμπεριληπτικού σχολείου, όπου κάθε παιδί θα έχει ίσες ευκαιρίες μάθησης, φροντίδας και στήριξης, ανεξάρτητα από τις ανάγκες του ή τις συνθήκες του. Η συμμετοχή και η αλληλεγγύη όλων είναι κρίσιμη για να διασφαλίσουμε ότι το σχολείο θα είναι πραγματικά ένας χώρος μάθησης, ασφάλειας και κοινωνικής ένταξης για όλα τα παιδιά.

Συνάντηση Συλλόγων Αναπληρωτών με ΥΠΑΙΘΑ για τη Β΄ φάση προσλήψεων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Δημοφιλή!!  Οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων καταγγέλλουν: Χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς και παράλληλη στήριξη πολλά σχολεία
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω