Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Προκόπι και Πήλι – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Προκόπι και Πήλι!!
Σεισμική διέγερση καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στην Εύβοια, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Προκοπίου και Πήλι. Οι απανωτές δονήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, με τις τοπικές αρχές να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των μαθητών.
Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα κτήρια από ειδικό κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών).
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος:
«Ο σεισμός που σημειώθηκε τη νύχτα, με επίκεντρο μεταξύ Προκοπίου και Πηλί, καθώς και ο δεύτερος που ακολούθησε, προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια. Καλώ τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ήδη επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατσαφάδο, ώστε να σταλεί άμεσα κλιμάκιο για ελέγχους. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.»
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ρωγμές εντοπίστηκαν ακόμη και στο Μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της περιοχής.
Πότε και Πώς Αλλάζει το Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ) των Εκπαιδευτικών