ψηφιακά

Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Τι αλλάζει με την ΚΥΑ 3446/2024

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Τι αλλάζει με την ΚΥΑ 3446/2024

Η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με αριθμό 3446, που υπογράφτηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη, την Υφυπουργό ΠΑΙΘΑ κα Ζ. Μακρή και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου, καθιερώνει την τήρηση ψηφιακού Βιβλίου Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.).

Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή με την επωνυμία edudocs.services.gov.gr, που αναφέρεται στην ΚΥΑ, θα λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (ΕΨΠ). Από την εφαρμογή αυτή, κάθε σχολική μονάδα θα μπορεί να τηρεί ψηφιακά το Βιβλίο Πράξεων με τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών.

Η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας ξεκινά άμεσα, ενώ οι ψηφιακές θυρίδες των σχολικών μονάδων θα τεθούν σε λειτουργία με την έκδοση κοινής διαπιστωτικής πράξης από τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές:

  • Ψηφιακή πλατφόρμα: Δημιουργείται και λειτουργεί ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, προσβάσιμη μέσω της ΕΨΠ με την ονομασία edudocs.services.gov.gr.
  • Τήρηση Ψηφιακού Βιβλίου: Μέσω της πλατφόρμας, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας δύναται να τηρεί ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων με τις αποφάσεις του.
  • Έναρξη λειτουργίας: Η πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη προς χρήση.
  • Διαχείριση θυρίδων: Η έναρξη λειτουργίας των θυρίδων των σχολικών μονάδων θα γίνει με κοινή διαπιστωτική πράξη των Υπουργών Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Τρόπος τήρησης: Ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, με απόφαση/πρακτικό στην πρώτη συνεδρίαση μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ, αποφασίζει για τον τρόπο τήρησης του Βιβλίου Πράξεων (ψηφιακό ή έντυπο).

Εφημερίες εκπαιδευτικών / Καθήκοντα και αρμοδιότητές!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ & ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [137.84 KB]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω