love 416479 1920

Συνεχίζονται οι διακρίσεις προς τα άτομα με αναπηρία για την Κάρτα Αναπηρίας!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΣΑΜΕΑ / Συνεχίζονται οι διακρίσεις προς τα άτομα με αναπηρία για την Κάρτα Αναπηρίας!

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η Κάρτα Αναπηρίας θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης της γνωμάτευσης αναπηρίας τους. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα άτομα με αναπηρία δεν αντιμετωπίζουν διακρίσεις και μπορούν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη ζωή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΑΜΕΑ 

Για την ψηφιοποίηση των πιστοποιήσεων αναπηρίας που έχουν εκδοθεί ή και εκδίδονται από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τα πρότυπα των ΚΕΠΑ, ώστε να καταστούν δικαιούχοι της Κάρτας Αναπηρίας και οι πολίτες με αναπηρία που έχουν εξεταστεί από τις προαναφερόμενες επιτροπές επανέρχεται με επιστολή της για ακόμη μία φορά η ΕΣΑμεΑ, προς τα αρμόδια υπουργεία. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

Το Δεκέμβριο του 2022 η ΕΣΑμεΑ είχε στείλει έγγραφο με το ίδιο θέμα. Ακόμη όμως και σήμερα δεν έχει υπάρξει λύση, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η έκδοση κάρτας αναπηρίας σε άτομα που διαθέτουν γνωματεύσεις αναπηρίας από τις προαναφερόμενες επιτροπές,  οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή και δεν μπορεί το σύστημα να τις ανασύρει ηλεκτρονικά.

Η μη κατοχή Κάρτας Αναπηρίας, αποκλείει τους προαναφερόμενους πολίτες από οποιαδήποτε παροχή συνδέεται με την εν λόγω Κάρτα και συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους, αφού τους υποχρεώνει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας, εκθέτοντας τα προσωπικά τους δεδομένα, σε πληθώρα υπηρεσιών που ζητούν απόδειξη της αναπηρίας τους και επίσης τους στερεί το δικαίωμα εξυπηρέτησης κατά προτεραιότητα από όλες τις υπηρεσίες,

Την προαναφερόμενη θέση της Ε.Σ.Α.μεΑ. υποστηρίζει και ο Συνήγορος του Πολίτη στην υπ΄αριθ. πρωτ. 307924/21310/2023 επιστολή του, προς τη Διεύθυνση Υγειονομικού ΓΕΣ.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω