Μακρη: Άκυρες οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης – Πρώτα αξιολόγηση μετα μονιμοποίηση – Ο νόμος #Κεραμέως εγκλωβίζει τη μονιμοποίηση των #νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι απόφαση της Υπουργού Παιδείας να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και κατόπιν να γίνει η μονιμοποίησή τους.

Η αξιολόγηση θα γίνει εντός του τρέχοντος σχολικού έτους,  ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή.

Ξεκαθάρισε ότι όσες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εξέδωσαν ήδη ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα ανακληθούν ως άκυρες!

ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΑΕ 2020: Σε συντεταγμένες νομικές ενέργειες προχωράει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για το ζήτημα της μη μονιμοποίησης των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 και εκκρεμοδικεί η μονιμοποίησή τους. Τα σχετικά έγγραφα και οι οδηγίες θα σταλούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δ. Θεοτοκόπουλος” έγκαιρα είχε προβλέψει το ζήτημα με τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων της Ειδικής Αγωγής. Για το λόγο αυτό, ένα από τα θέματα της Παράστασης Διαμαρτυρίας στις 24/10 στη Διεύθυνση Ηρακλείου, ήταν το αίτημα για άμεση έκδοση των οριστικών μονιμοποιήσεων από την υπηρεσία.

 

Σήμερα, με σχετική δήλωση, της Υφ. Παιδείας, κας Ζ. Μακρή, στη Βουλή, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους μας.

Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως εγκλωβίζει την οριστική μονιμοποίηση, καθώς πρέπει να προηγηθεί η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων.

Δημοφιλή!!  Υποβολή Ενστάσεων, Επανεξετάσεων και Ανακλήσεων Αποσπάσεων: Άνοιξε το Σύστημα ΟΠΣΥΔ

 

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας παρανομεί αφού μετά το πέρας της διετίας, οφείλει να προσχωρήσει, με βάση τη νομοθεσία, στην οριστική μονιμοποίηση των συναδέλφων.

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και Σωματεία οφείλουμε άμεσα να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις!

■ Να εκδοθούν άμεσα οι διαπιστωτικές πράξεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

■Να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως

 

Γιώργος Μακράκης (Πρόεδρος Συλλόγου Θεοτοκόπουλος)

 

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

📎Την ακύρωση των πράξεών μονιμοποίησης (για όσες διευθύνσεις προχώρησαν σε αυτές) όσων συναδέλφων διορίστηκαν στην ειδική αγωγή το 2020, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή. Παράλληλα ανέφερε ότι οι μονιμοποιήσεις θα προχωρήσουν μετά από αξιολόγηση εντός της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

 

Ο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα του από την αρχή της σχολικής χρονιάς το ζήτημα της μονιμοποίησης των συναδέλφων της ειδικής αγωγής. Δυστυχώς, οι φόβοι μας ότι το Υπουργείο καθυστερεί τις πράξεις μονιμοποίησης,μέσω προφορικών εντολών στις Διευθύνσεις Εκπαιδευσης, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη σύνδεσή τους με την ατομική αξιολόγηση επιβεβαιώνονται. Συνάδελφοι που διορίστηκαν με άλλο νομικό πλαίσιο, καλούνται σήμερα να “παίξουν” τον ρόλο του “πειραματόζωου” σε μια διαδικασία ατομικής αξιολόγησης που νομοθετήθηκε ερήμην των εκπαιδευτικών, εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και λειτουργεί ουσιαστικά ως μοχλός χειραγώγησης τους.

Δημοφιλή!!  Οδηγός Διαδικασίας Τοποθετήσεων από Υπεραριθμίες, Μεταθέσεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας :

– Να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης όλων των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής αλλά και των συναδέλφων μας ΕΕΠ και ΕΒΠ όπου διορίστηκαν το 2020.

– Να αναστείλει το πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης που χωρίς κανένα διάλογο μόνο του υιοθέτησε. Η προχειρότητα του όλου εγχειρήματος γίνεται φανερή και από το γεγονός ότι εδώ και τόσους μήνες δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στις κρισεις και τοποθετήσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών σχολικών μονάδων, που θα αποτελέσουν ουσιαστικά τους “αξιολογητές” στο όλο εγχείρημα.

Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω