Ανακοίνωση ΠΕΑΔ: Επίδομα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε νησιά

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) συγχαίρει τους Δημάρχους των νησιωτικών περιοχών, που έχουν ήδη μεριμνήσει για την καταβολή επιδόματος ενοικίου ή σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία των Δήμων τους.
Σε μια εποχή που η ακρίβεια σε όλη την Ελλάδα καλπάζει, το κόστος διαβίωσης των εκπαιδευτικών σε τουριστικά νησιά της χώρας μας έχει καταστεί δυσβάσταχτο. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται μέσα σε λίγες ημέρες να εγκαταλείψουν τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και να μεταβούν στον τόπο υπηρέτησης σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας. Τις περισσότερες φορές υποχρεώνονται να συντηρούν δύο σπίτια, το ένα στον τόπο μόνιμης κατοικίας και το άλλο στον τόπο υπηρέτησης.
[themoneytizer id=”101336-4″]

 

Εκτός των άλλων, αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση αξιοπρεπούς κατοικίας με ενοίκιο σε λογική τιμή και ταυτόχρονα επιβαρύνονται και με το κόστος των λογαριασμών του σπιτιού, που έχουν φτάσει στα ύψη. Επιπλέον, επωμίζονται το κόστος των ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους και να βλέπουν τους δικούς τους. Αρκετοί συνάδελφοι που είναι τοποθετημένοι σε δύο ή περισσότερα σχολεία αναλαμβάνουν επιπλέον και το κόστος της μετακίνησής τους από το ένα σχολείο στο άλλο. Συχνά, επειδή οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης δεν επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νησιά ή παραιτούνται δικαιολογημένα, με αποτέλεσμα να μένουν τα σχολεία χωρίς καθηγητές. Γίνεται φανερό, λοιπόν, πως η ανάγκη για παροχή βοηθήματος είναι μεγάλη, καθώς προσφέρεται ένα κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε νησιωτικούς Δήμους, ανακουφίζονται ως ένα βαθμό από τα δυσβάσταχτα έξοδα και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Από την άλλη, αξίζει να αναφερθεί πως οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα νησιά της χώρας μας συμβάλλουν στην τόνωση της εγχώριας αγοράς, αγοράζουν προϊόντα από τις τοπικές επιχειρήσεις και προβάλλουν τις ομορφιές του νησιού, προσελκύοντας ταξιδιώτες. Με άλλα λόγια, από την παρουσία των εκπαιδευτικών στα νησιά μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν τόσο για την έγκαιρη και πλήρη στελέχωση των σχολείων όσο και για την ενίσχυση της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αιτούμαστε:
  • Οι δήμαρχοι όλων των νησιωτικών Δήμων να προβούν σε κατάλληλες ενέργειες, ώστε να βοηθήσουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα νησιά τους, με την παροχή επιδόματος ανά μήνα ή ακόμα και με οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε Δήμου.
  • Επίσης, να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς στην εξεύρεση αξιοπρεπούς κατοικίας στο νησί μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
  • Τέλος, να απαντήσουν εγγράφως για τους λόγους αποδοχής ή μη του αιτήματός μας.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Το παρόν δελτίο τύπου απεστάλη μέσω e-mail σε όλους τους δημάρχους των νησιωτικών Δήμων. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους!
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo