Κάρτα διοδίων ΑμεΑ και διευκρινήσεις – ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΔΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Η ΕΡΏΤΗΣΗ:

Στο νόμο 4903/2022 (ΦΕΚ 46/Α/05-03-2022) στο Άρθρο 17 στο τέλος λέει:

“Ο δικαιούχος επιβαίνει στο όχημα κατά τη διέλευση με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις οποίες, ενώ δεν επιβαίνει ο δικαιούχος στο όχημα, η μετακίνηση γίνεται προς εξυπηρέτηση αυτού. Mε την απόφαση του τρίτου εδαφίου, καθορίζονται, επιπλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις, κατά τις οποίες η μετακίνηση θεωρείται ότι γίνεται αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση του δικαιούχου, καθώς και το επιβαλλόμενο πρόστιμο, σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων της κατ’ εξαίρεση διέλευσης, το οποίο αποτελεί έσοδο της Υπηρεσίας Οδικών Τελών-Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικών Υποδομών”.

1. Ποιες είναι τελικά αυτές οι προϋποθέσεις και σε πια ΚΥΑ ή άλλη διάταξη μπορούμε να τις βρούμε;

2. Θα πρέπει να βγει έξτρα κάρτα πέρα από τη μπλε (δελτίο στάθμευσης ΑμεΑ) του υπουργείου μεταφορών; Και αν ναι, με πια διαδικασία ακριβώς;

Παρακαλώ πολύ ενημερώστε με γιατί στα περισσότερα διόδια δεν δέχονται την έκπτωση αν δεν είναι ο ΑμεΑ μέσα και/ή έχουν δική τους κάρτα διέλευσης διοδίων.

 

💥ΚΑΙ Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΔΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΥΟΤ-ΗΔΟΥ) email yot@yme.gov.gr

ΘΕΜΑ: Ενιαία κάρτα για τη διέλευση των ΑμεΑ από όλους τους αυτοκινητοδρόμους με διόδια

ΣΧΕΤ.: Το από 16.09.2022 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου….

Σε συνέχεια του από 16.09.2022 ηλεκτρονικού σας μηνύματος με θέμα «Περί προϋποθέσεων διέλευσης από», σας ενημερώνουμε ότι

Με το άρθρο 17 του Ν. 2403 (46 Α΄ 2022) καθορίστηκαν οι δικαιούχοι της ενιαίας κάρτας για διέλευση των ΑμεΑ από όλους τους αυτοκινητοδρόμους με διόδια. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής εφαρμογής και η κάρτα θα εκδίδεται και θα αποστέλλεται στους δικαιούχους. Αρμοδιότητα για την έκδοση των καρτών έχει η Υπηρεσία μας.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη αποσυνδέθηκε η υποχρέωση χρήσης συγκεκριμένου οχήματος καθώς και η υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας του ΑμεΑ στο όχημα κατά την διέλευση από τα διόδια, εφόσον πληρούνται ειδικές προϋποθέσεις, κατά τις οποίες η μετακίνηση θεωρείται ότι γίνεται αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση του δικαιούχου και σύμφωνα με τους όρους της Υπουργικής Απόφασης που θα εκδοθεί. 

Βρισκόμαστε στην φάση υλοποίησης της ηλεκτρονικής εφαρμογής και έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τις κατηγορίες των δικαιούχων και τα δικαιολογητικά για την έκδοση της ενιαίας κάρτας προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοσή της.

IMG_20221008_111009 Κάρτα διοδίων ΑμεΑ και διευκρινήσεις - ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΔΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

 

ΠΗΓΗ Ομάδα υποστήριξης ΑΜΕΑ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo