Τι χρειάζεται για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ ;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φωτοαντιγραφα Βεβαιώσεων προϋπηρεσίας , ο/η εκπ/κός συμπληρώνει τη σχετική αίτηση με ημερομηνία την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας και επισυνάπτει τα παρακάτω :

 

1.το συγκεντρωτικό έντυπο από τον ΟΠΣΥΔ και την βεβαίωση προϋπηρεσίας του σχολικού έτους 2021-2022 δημόσιας εκπ/σης εάν υπάρχει.

2. Οποιαδήποτε άλλη προϋπηρεσία που δεν αναγράφεται στον ΟΠΣΥΔ μπορεί να κατατεθεί και αυτή επισυναπτόμενη στην αίτησή του .

3.Επίσης στην σχετική αίτηση επισυνάπτει και τις βεβαιώσεις από ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία μπορούν να συμπεριλαμβάνουν παραπάνω από ένα σχολικό έτος δεδομένου ότι έχουν εκδοθεί από την Δ/νση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το ιδιωτικό. Προσοχή: Δεν απαιτείται η εκ νέου προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών εγγράφων για προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας έως και το σχολικό έτος 2019-2020 (σύμφωνα με το αρ 180 του ν 4823/2021 Κατάργηση της διαδικασίας εκ νέου προσκόμισης δικαιολογητικών εγγράφων …)

 

 

Προκειμένου να αναγνωριστούν οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας του φορέα απασχόλησης για μισθολογική εξέλιξη, θα πρέπει σε αυτές να αναγράφονται: οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης η ιδιότητα με την οποία υπηρετήσατε (π.χ ΠΕ-70 Δασκάλων) η σχέση εργασίας (είδος σύμβασης, πχ. Σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο) και το υποχρεωτικό πλήρες ωράριο (σε περίπτωση εργασίας με μειωμένο ωράριο) η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών (π.χ 9 μήνες και 15 ημέρες) .

 

α) Για προϋπηρεσία σε φορείς της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν.4354/2015 (Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ), βεβαίωση στην οποία θα αναφέρεται η νομική μορφή του φορέα και αν αυτός υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω παραγράφου.

β) Για προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης αρκεί το έντυπο του ΟΠΣΥΔ. Σημαντικό: Οι Προϋπηρεσίες που αφορούν συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν προσμετρούνται για μισθολογική εξέλιξη.

 

 

Τα σχετικά ένσημα σε φωτοαντίγραφα αυτών ή βεβαιώσεις ασφαλιστικού φορέα που αποδεικνύουν ότι για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο προσφέρθηκε η παραπάνω προϋπηρεσία ήσασταν ασφαλισμένος/η. (Το εν λόγω έγγραφο αποτελεί προϋπόθεση για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σύμφωνα με το Ν.4354/2015 , Φ.Ε.Κ.176/τ.Α΄/16-12-2015) ( Μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά)

 

Ενημέρωση από τον Σεραφείμ ( Μάκη) Λάππα Ειδικό γραμματέα ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω