Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Έως 500 ευρώ το μήνα – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για την χορήγηση υποτροφιών από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το επίδομα χορηγείται για 2.150 προπτυχιακές υποτροφίες, που αφορά επιμελείς φοιτητές που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).

Να αναφερθεί πως το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των χιλίων ευρώ.

Η κάθε υποτροφία (φοιτητικό επίδομα) ανέρχεται σε:

(α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και

(β) Τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά.

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να αξιολογηθούν για τη χορήγηση υποτροφίας θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις και ένα τουλάχιστον εκ των κοινωνικo-οικονομικών κριτηρίων επιλεξιμότητας της παρ. 8:

1. Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή πολίτες τρίτων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα ή κάτοχοι (αριθμού αίτησης) κάρτας ασύλου (πρόσφυγες).

2. Κατέχουν ελληνικό ΑΦΜ.

3. Συμπεριλαμβάνονται -ως υπόχρεοι ή Εξαρτώμενα Μέλη- σε υποβληθείσα φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2019.

4. Κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο σπουδών αντιστοίχως του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020 ήταν προπτυχιακοί φοιτητές, εγγεγραμμένοι σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών και δεν είχαν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών, χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

5. Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση:

α) οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής.

β) οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. σε ειδικό αριθμό θέσεων και σε ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων, ως:

(i) τέκνα των Ελλήνων εξωτερικού,

(ii) αλλοδαποί – αλλογενείς

(iii) Υπότροφοι (αλλοδαποί-αλλογενείς και ομογενείς), όπως οι κατηγορίες αυτές εξειδικεύονται στην υπουργική απόφαση Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄ 272).

6. Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή δημόσια ή ιδιωτική, εσωτερικού ή εξωτερικού.

7. Δεν ήταν πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ κατά την έναρξη της υποτροφίας (1/9/2019).

((dikaiologitika))

Συνολική Μοριοδότηση (ΣM) = (Δ1+Δ2) Χ Δ3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

1. Οι Υποψήφιοι οφείλουν να συμπληρώσουν όλα τα υποχρεωτικά πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης, να αναρτήσουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να την υποβάλουν οριστικά (οριστική υποβολή) το αργότερο έως 18.02.2022 και ώρα 15.00 στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr

Το ΔΣ δύναται να παρατείνει την προθεσμία με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του IKY. (www.iky.gr).

2. Η είσοδος στην εφαρμογή πραγματοποιείται αποκλειστικά με κωδικούς taxisnet του Υποψήφιου. Οδηγίες για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών παρέχονται στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr.

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

3. Για την υποβολή της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή απαιτείται η δήλωση των παρακάτω στοιχείων: α) Προσωπικά στοιχεία του Υποψήφιου β) ΑΜΚΑ του Υποψήφιου

4. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 και δεν είναι δυνατό να διορθωθεί ή να τροποποιηθεί μετά την οριστική υποβολή της.

5. Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης ελέγχεται αυτομάτως – μέσω διαλειτουργικότητας- το εισοδηματικό κριτήριο (Κατά Κεφαλήν Εισόδημα) της παρ. 8 του Κεφαλαίου Γ΄ της παρούσας Πρόσκλησης καθώς και όσες προϋποθέσεις και κριτήρια μοριοδότησης είναι δυνατόν να ελεγχθούν μέσω διαλειτουργικότητας. Στην περίπτωση κατά την οποία, κατόπιν ελέγχου μέσω διαλειτουργικότητας, δεν συντρέχει συγκεκριμένη προϋπόθεση ή κριτήριο επιλεξιμότητας, η αίτηση δεν γίνεται αποδεκτή.

6. Στην οριστικοποιημένη ηλεκτρονική αίτηση αναγράφονται υποχρεωτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τα στοιχεία αξιολόγησης που δήλωσε ο Υποψήφιος και έχουν ελεγχθεί μέσω διαλειτουργικότητας ή θα ελεγχθούν από το ΙΚΥ βάσει των κατωτέρω αναφερόμενων δικαιολογητικών που ο Υποψήφιος υποβάλλει σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση.

7. Συγκεκριμένα όλοι οι Υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα εξής δικαιολογητικά στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr.

((Foititikanea.gr))

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω