ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οδηγίες | Τι ισχύει με την ανάληψη υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών & ΕΕΠ-ΕΒΠ με τη λήξη του διδακτικού έτους 2023-2024

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενόψει της λήξης του διδακτικού έτους 2023-2024, υπενθυμίζουμε στους εκπαιδευτικούς & ΕΕΠ-ΕΒΠ ότι σχετικά με τις αναλήψεις υπηρεσίας των μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ την Τετάρτη 21-06-2023, ισχύουν τα εξής :

Η περσινή εγκύκλιος 22-23 του ΥΠΑΙΘΑ  για την ανάληψη υπηρεσίας, αναμένουμε την επομένη εβδομάδα την νέα εγκύκλιο 23-24

«Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Για λόγους διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είτε είναι αποσπασμένοι, είτε μετατέθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, είτε βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας ή ανατροφής παιδιού, παρακαλούμε η ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023 να γίνεται δεκτή με έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στην οικεία Δ/νση Εκπ/σης με e-mail.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ήταν αποσπασμένοι για το διδακτικό έτος 2022-2023 σε άλλο ΠΥΣΔΕ από εκείνο της οργανικής τους θέσης, δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση της θερινής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα και από τυχόν άλλη υποχρέωσή τους στο ΠΥΣΔΕ οργανικής.

O ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ,
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β

Τι ισχύει με τις αναλήψεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022-2023 / Ενημέρωση για τη Λήξη διδακτικού έτους!

Η Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοφιλή!!  Οδηγός Διαδικασίας Τοποθετήσεων από Υπεραριθμίες, Μεταθέσεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Θέμα: «Ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2023-2024»

1.Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2023-2024 στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης, δεν απαιτείται να κάνουν νέα ανάληψη υπηρεσίας.

2.Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα εντός ΠΥΣΠΕ, θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας, την Παρασκευή 21-06-2024, στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης.

3. Για λόγους διευκόλυνσης οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είτε είναι αποσπασμένοι κατά το τρέχον σχολικό έτος σε άλλο ΠΥΣΠΕ, είτε βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας ή ανατροφής παιδιού, παρακαλούμε η ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2023-2024 να γίνεται δεκτή είτε με φυσική παρουσία είτε με mail συνοδευόμενη με υπεύθυνη δήλωση μέσω της πλατφόρμας gov.gr και την αποστολή της στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης αναγράφοντας τον λόγο μη φυσικής παρουσίας τους.

4.Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι τοποθετήθηκαν οριστικά ή μετατέθηκαν σε νέα σχολική μονάδα, θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας, την Παρασκευή 21-06-2024, στη σχολική μονάδα της νέας οργανικής τους θέσης.

5.Oι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετατέθηκαν από άλλο ΠΥΣΠΕ έχουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τη δυνατότητα να αποστείλουν την ανάληψή τους στο σχολείο τοποθέτησής τους, συνοδευόμενη με υπεύθυνη δήλωση που εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Κράτους gov.gr, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (αναγράφοντας τον λόγο μη φυσικής παρουσίας τους)

6.Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λασιθίου παραμένουν έως τη λήξη του σχολικού έτους (31-08-2024) στη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους και ως εκ τούτου δεν απαιτείται να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας την Παρασκευή 21-06-2024.

Δημοφιλή!!  Υποβολή Ενστάσεων, Επανεξετάσεων και Ανακλήσεων Αποσπάσεων: Άνοιξε το Σύστημα ΟΠΣΥΔ

7.Όσες αναλήψεις υπηρεσίας κατατεθούν, πρέπει να υπογραφούν – σφραγισθούν από τον Δ/ντή ή τον Προϊστάμενο και να υποβληθούν άμεσα με διαβιβαστικό έγγραφο στη Δ/νση.

8.Από τη Δευτέρα 17/06/2024 έως και την Παρασκευή 21/06/2024, οι μόνιμοι- αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο σε διαφορετικές σχολικές μονάδες θα παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες που έχουν οργανική θέση ή κύρια τοποθέτηση.

9. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των πράξεων πρόσληψης που καλύπτουν προσωρινά κενά, από τη Δευτέρα 17/06/2024 έως και την Παρασκευή 21/06/2024 θα παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα της τελευταίας τους τοποθέτησης.

10. Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί έως τις 31-08-2024 καθώς και όσοι υπηρετούν με θητεία έως 31-8-2024 δεν θα υποβάλουν ανάληψη υπηρεσίας.

Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού και σε συνεννόηση με τον Δ/ντη – Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας που ανήκουν, να παρακολουθούν καθημερινά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Οδηγός διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων / Εγχειρίδιο για Διευθυντές και  εκπαιδευτικούς!

Διευκρινίσεις & πληροφορίες για τη Ρύθμιση οργανικών υπεραριθμιών Εκπαιδευτικών

Ενημέρωση myschool για τύπους αδειών που προστέθηκαν στην πλατφόρμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω