«Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε Επιστημονική Ημερίδα για την Ανεστραμμένη Τάξη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

«Ανεστραμμένη Τάξη: Θεωρητικό πλαίσιο – εφαρμογές»
Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του αείμνηστου συναδέλφου εκπαιδευτικού, π. Σχολικού Συμβούλου, π. Περιφερειακού Διευθυντή, Θεόδωρου Μπίρμπα.

Η Επιστημονική Ημερίδα έχει ως σκοπό να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης, γνωστό ως Aνεστραμμένη τάξη, το οποίο στηρίζεται στην αντιστροφή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης δομής.

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν το θεωρητικό πλαίσιο της Ανεστραμμένης τάξης, τα χαρακτηριστικά της, τα στάδια εφαρμογής της, τα εργαλεία και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υποστηριχτεί τεχνολογικά, τα οφέλη για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, οι προκλήσεις και οι προβληματισμοί από την εφαρμογή της.

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (μετά τις ανακλήσεις)

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής της στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Ημερίδα είναι προαιρετική και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την καλύτερη διοργάνωση και διαχείριση της διαδικτυακής εκδήλωσης παρακαλούμε να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

➢ https://forms.gle/9jKmWJNQDvTGxVRY8

Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις στο:

➢ https://forms.gle/hpj7xSLt58MoA6aw8

Σύνδεσμος ψηφιακής αίθουσας:

➢ https://minedu-secondary.webex.com/meet/gariou

Πληροφορίες και στην ιστοσελίδα του ΠΕΚΕΣ Δ.Ε.:

➢ https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2683

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί και ζωντανά από το επίσημο Κανάλι του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στο Youtube:

➢ https://bit.ly/3lRbNyG

 

[pdf-embedder url=”https://e-wall.net/wp-content/uploads/2022/01/Επιστημονική-Ημερίδα-για-την-Ανεστραμμένη-τάξη-2022_2η-ανακοίνωση.pdf” title=”Επιστημονική Ημερίδα για την Ανεστραμμένη τάξη 2022_2η ανακοίνωση”]

Δημοφιλή!!  Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα σχολεία
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω