Υπουργείο εκτός πραγματικότητας – Καταγραφή υλικού εν μέσω πανδημίας!!

 

Τελικά οι ιθύνοντες στο υπουργείο παιδείας πρέπει να είναι εκτός πραγματικότητας, δεν μπορεί αυτή την περίοδο που οι διευθυντές- προϊστάμενοι τρέχουν πανικόβλητοι με την πανδημία και τα SELF TEST, που έχουν καταντήσει τον διευθυντή φαρμακοποιό – νοσηλευτή να του ζητάτε (εκεί στο ΥΠΑΙθ) να κάνουν και καταγραφή ΥΛΙΚΟΥ!!

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός , ότι αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων έστειλαν έγγραφο για την καταγραφή του εξοπλισμού που υπάρχει, μέχρι το τέλος του μηνά!!

((Κωνσταντίνος Χατζηπαλούσης))

Ποιος θα κάνει αυτή την καταγραφή??

Υπάρχει δηλαδή προσωπικό στα σχολεία??

Τη στιγμή που τρέχουν πανικόβλητες όλες οι σχολικές μονάδες για τη διαχείριση των κρουσμάτων , τις φόρμες ιχνηλάτησης , των στενών επαφών τους , τη νουθεσία των παιδιών για μέτρα προστασίας και τόσα άλλα που καθημερινά καταφθάνουν στα σχολεία, έρχεται και άλλο ένα χτύπημα από το υπουργείο..

Πράγματα δηλαδή, που κάνουν την καθημερινότητά ήδη πολύ πιεστική και αγχωτική!!

Για να μην αναφερθούμε και στην πληθώρα των εγκυκλίων με τις οποίες “βομβαρδίζονται” τα σχολεία!!

Ας μην αναφερθούμε στο πόσο αδιανόητα δύσχρηστη και δυσνόητη είναι η πλατφόρμα δήλωσης ελλείψεων ΥΛΙΚΟΥ..

Γιατί πρέπει να δυσκολεύουν κι άλλο χωρίς λόγο τη ζωή των συναδέλφων δ/ντων ή προϊσταμένων.

Πού είναι οι λεγόμενοι “εκπρόσωποι των διευθυντών”, πάλι εξαφανίστηκαν..

Εμφανίζονται μόνο όταν τους καλούν στα κανάλια και στη βουλή για να εκπροσωπήσουν τους λιγοστούς συνάδελφους που υπάγονται στο σύλλογο τους..

Θα περιμέναμε από τους συναδέλφους διευθυντές να αντιδράσουν και καμία φορά, με την ένωση διευθυντών και φυσικά δια μέσου των συνομοσπονδιών μας.

Ο σύλλογος “Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” έχει ήδη αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα!!

 

Με έγγραφό του το ΥΠΑΙΘ (Αρ.Πρ. 2277/ΓΔ4/10-1-22) απαιτεί την αποτύπωση-καταγραφή του υπάρχοντος εξοπλισμού ΤΠΕ των σχολικών μονάδων μέχρι τις 31/1. Με βάση το ίδιο έγγραφο, όσες σχολικές μονάδες δεν την πραγματοποιήσουν δε θα παραλάβουν νέο εξοπλισμό(!) (.. για την αναβάθμιση του εξοπλισμού θα ληφθούν υπόψη μόνο οι σχολικές μονάδες, τα στοιχεία των οποίων έχουν συμπληρωθεί στο πληροφοριακό σύστημα εντός της προθεσμίας που αναγράφεται…).

Η συγκεκριμένη οδηγία, με το απαράδεκτο και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και τις απειλές που έχουν γίνει μόνιμη επωδός σε κάθε απόφαση του ΥΠΑΙΘ, έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη ασφυκτικό πλαίσιο συνεχών και πιεστικών απαιτήσεων στα πλαίσια του διοικητικού έργου, που απαιτεί πολλές ώρες ενασχόλησης και μόνο με γραμματειακή υποστήριξη, για να διεκπεραιώνεται στην ώρα του.

Σκέφτηκε άραγε κανείς εκεί στο Υπουργείο Παιδείας και στα επιτελεία του, ότι αυτή η καταγραφή απαιτεί απίστευτο χρόνο που λείπει από τους εκπαιδευτικούς; Σκέφτηκε μήπως την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με τη διαχείριση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό; Ειδικά για τα νηπιαγωγεία σκέφτηκε κανείς ποιος θα αποτυπώσει τον ψηφιακό εξοπλισμό; Η Νηπιαγωγός που απαντάει στα τηλέφωνα, που ελέγχει τις κοβιντοκάρτες και την πλατφόρμα edupass, που πρωτοκολλεί, που συμπληρώνει κουτάκια, φόρμες και φακέλους εργασιών, που κάνει μάθημα και εφημερία σε κάθε διάλειμμα, που επιτηρεί συνεχώς τα νήπια;

Είναι προκλητική η αδιαφορία τους για τη λειτουργία σχολείου, για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που γίνονται κυριολεκτικά λάστιχο.

Ας αφήσουν την υποκρισία στο ΥΠΑΙΘ. Για το ότι χιλιάδες μαθητές την περίοδο της τηλεκπαίδευσης είχαν περιστασιακή ή καθόλου πρόσβαση, για το ότι οι εκπαιδευτικοί μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία με δικά τους μέσα δεν φταίει η έλλειψη ψηφιοποίησης. Για την τραγική κατάσταση συνολικά των σχολικών υποδομών, μεταξύ των οποίων και τα τεχνολογικά μέσα, υπεύθυνη είναι η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης των σχολικών υποδομών, η αντιμετώπισή τους ως κόστος. Η «ψηφιοποίηση» της εκπαίδευσης δεν είναι η μαγική λύση για τα μεγάλα προβλήματα των ακατάλληλων και απαρχαιωμένων υποδομών, των κτηρίων που καταρρέουν και πλημμυρίζουν, των ανύπαρκτων εργαστηρίων και βοηθητικών χώρων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για άλλη μια φορά η αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η ανησυχία για τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού (50%+1), η ασφυκτική πίεση και οι απειλές για την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από το ΥΠΑΙΘ:

Να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο και να σταματήσει τις απειλές. Να δώσει όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να είναι εφικτή η διαδικασία

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo