Το αίτημα πρέπει να είναι ΚΑΜΙΑ 3μηνη πρόσληψη ΠΟΤΕ ξανά και για κανένα λόγο.

false 2061132 960 720

Κανονικές φάσεις εδώ και τώρα

Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να αποκηρύξουν την τρίμηνη διάρκεια εργασίας, σε οποιαδήποτε μορφή της.

Βλέπουμε ότι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν μια κατάσταση με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σήμερα μπορεί κάποιοι συνάδελφοι να εργαστούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του κλάδου συνολικά.

Εκπαιδευτικοί απουσιάζουν, όχι γιατί αρνήθηκαν την πρόσληψη σε κάποια περιοχή, όπως ακούσαμε την Υπουργό να λέει, αλλά επειδή δεν έγινε ποτέ πρόσληψη. Τα στοιχεία υπάρχουν και μπορεί να δει κανείς πόσες ανακλήσεις έγιναν.

“Γιατί επιλέχθηκαν αλήθεια 3μηνες συμβάσεις, από τη στιγμή που δεν προβλέπονται πια άδειες covid (ευπαθών ομάδων) παρά αυτές ελαχίστων ημερών;

Μήπως γιατί δεν τους πτοεί το γενικό χάος με τα “πάγια/κανονικά” κενά που ποτέ δεν καλύφθηκαν, αλλά ακόμη και τώρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν σαν πρόσχημα την πανδημία για να παγιώσουν την ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ πρακτική των τρίμηνων συμβάσεων;

Για να μας γίνει συνήθεια και κανονικότητα. ΔΕΝ πρέπει να το αποδεχτούμε. Θέλει προσοχή, γιατί είναι ο “Δούρειος Ίππος” της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων στην εκπ/ση!”

“Oι 3.000 προσλήψεις μέσω Τακτικού Προϋπολογισμού που έγιναν  θα τραμπαριστούν με -3000 προσλήψεις Αναπληρωτών του 2022-2023 (επαναλαμβάνω: δεν μιλάμε για ΕΣΠΑ). Αυτό σημαίνει ότι οι πιστώσεις για Αναπληρωτές από τον Προϋπολογισμό του 2022 θα είναι ελάχιστες (Patreas/PDE)”.

Έχει γίνει γνωστό ότι συνάδελφοι προσπαθούν να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε κανονικές φάσεις και να τρέξει και η ειδική πρόσκληση που εξαφάνισαν και μάλιστα τώρα πια λένε, ότι “δεν ήταν να γίνει ποτέ”.

➡️Ψεύδονται επανειλημμένως, αλλά, «Verba volant, scripta manent».

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε την κίνηση συνάδελφων 

Αρχής γενομένης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πάντα σε σύμπνοια με τη συνολική κυβερνητική πολιτική, θέσπισε μια μορφή εργασίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ακόμη πιο ελάστική από το ήδη υπάρχον καθεστώς ανασφάλειας, τα τρίμηνα. Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν. Ακόμα και για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω covid, είναι απαράδεκτο να μιλάμε για τέτοιο πόλεμο στα εργασιακά μας δικαιώματα. Εν έτει 2021, που η παιδεία θα έπρεπε να είναι ο πιο σημαντικός πυλώνας του κράτους μας, βλέπουμε να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί για τρεις μήνες και να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο ως αναλώσιμα αντικείμενα, οδηγώντας έτσι το σχολείο να χάνει τον ρόλο του.

            Με “δικαιολογία” την πανδημία, ενώ ακούσαμε για προσλήψεις ενός μεγάλου αριθμού(3576 συνολικά) τριμηνιτών (και ενώ ήδη στις 26/11 έγιναν 286 προσλήψεις τριμηνιτών, χωρίς να έχουν δοθεί άδειες ευπαθών ομάδων και ακολούθησαν στις 12/1 οι 566), δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για υλοποίηση κανονικής φάσης ή ειδικής πρόσκλησης, την ίδια ώρα που πολλά παιδιά από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζεται για να κυλάει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, με τελευταίο τροχό της αμάξης να αποτελεί η ειδική αγωγή. Σε πολλές περιοχές, απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, επειδή δεν έγινε ποτέ πρόσληψη. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι εύκολο να δει κανείς πόσες ανακλήσεις έγιναν.

             Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός έχει ψηφιστεί, μάλιστα με ιδιαίτερη μνεία σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη άμεσα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γίνονται έρμαιο στη διαχείριση του Υπουργείου, όμως είναι απαράδεκτο να γίνεται η παιδεία θύμα των πολιτικών ορέξεων. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα κανονική φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν απ’ άκρη σε άκρη της χώρας και φυσικά ειδική πρόσκληση αφού κάθε σχολικό έτος προβλέπονται δύο ειδικές προσκλήσεις και μέσα Γενάρη δεν είδαμε ούτε μία.

           

ΖΗΤΑΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΙΤΕΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΙΜΗΝΙΤΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΑ.

 

Η ομάδα στο fb  για όσους θέλουν να συμμετέχουν ενεργά

 

Φόρμα υπογραφής για όσους θέλουν να συμμετέχουν

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap