ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ E-wall

Η πρώτη μάχη ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών: Στο Εφετείο Πειραιά η υπόθεση της Χρύσας Χοντζόγλου

Η αίτηση αναστολής της συνδικαλίστριας της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη δυνητική αργία – Σημαντικό προηγούμενο για τις διώξεις 2.000 εκπαιδευτικών

Συζητήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής της συνδικαλίστριας και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά, Χρύσας Χοντζόγλου, ενάντια στην Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία την έθεσε σε δυνητική αργία από τις 5 Μαρτίου 2025. Η υπόθεση θεωρείται κομβική, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δικαστική μάχη ενάντια στις διώξεις που υφίστανται συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Η έκβαση της υπόθεσης ενδέχεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια, καθώς ήδη έχει προαναγγελθεί νέο κύμα πειθαρχικών διώξεων, που αγγίζει τους 2.000 εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή, δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όσοι είναι ενάντια στην αξιολόγηση δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση» εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την πολιτική εργαλειοποίηση των πειθαρχικών μηχανισμών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η Χρύσα Χοντζόγλου εκπροσωπήθηκε από την νομική της ομάδα, αποτελούμενη από τους Θωμά Ντίντα (συντονιστή και κινητήρια δύναμη της ομάδας), Άσπα Βαρδάκη και τον υπογράφοντα. Τα εξαιρετικά δικόγραφα της αίτησης ακύρωσης και αναστολής έχουν συντάξει οι έγκριτοι νομικοί Μπάμπης Κουρουνδής και Βασίλης Τσιγαρίδας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Δημόσιο, αν και είχε κληθεί, δεν παρέστη στη διαδικασία.

Δημοφιλή!!  ΠΥΣΠΕ Πειραιά: Μέχρι 27 Μαΐου η προθεσμία για τοποθετήσεις - μεταθέσεις

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Αν γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής, η Χρύσα Χοντζόγλου επιστρέφει άμεσα στο σχολείο της. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες υποθέσεις εκπαιδευτικών με παρόμοιο υπόβαθρο.

Η μάχη, όμως, δεν δίνεται μόνο στις δικαστικές αίθουσες. Έξω από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα συμπαράστασης, σχηματίζοντας μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση. Το μήνυμα ήταν σαφές: η υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν θα υποχωρήσει μπροστά στον αυταρχισμό.

Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, όσο εργαζόμαστε με συνέπεια και αλληλεγγύη για τη βεβαιότητα που τη γεννά.

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Γιατί ακόμα και με την ψυχρή λογική η επιλογή είναι Απεργία – Αποχή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω