Εκπαιδευτικοί Δυτ. Αττικής: Η Διευθύντρια εκπαίδευσης τολμά και στέλνει πειθαρχικά σε αποσπασμένους συναδέλφους, αντί να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και να εκδώσει μονιμοποιήσεις
Περίεργα πράματα θα έλεγε κανείς ότι εξακολουθούν να συμβαίνουν στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής. Εκεί παρά την άμεσα εκτελεστή δικαστική απόφαση για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων(2020) ανεξαρτήτως αξιολόγησης, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, η διεύθυνση αντί να συμμορφωθεί και να εκδώσει μονιμοποιήσεις(όπως χθες η Α Αθήνας), καθυστερεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, επίσης έχει καλέσει σε πειθαρχικό μεμονωμένα, ορισμένους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΠΕ για ζητήματα αξιολόγησης. Όπως είναι επόμενο τα τοπικά σωματεία εκπαιδευτικών δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανεχτούν τέτοιες κινήσεις και προαναγγέλλουν σφοδρές αντιδράσεις. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα με κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΙΠΕ. Δείτε όλη την ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”:
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” ~ Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή
Η διευθύντρια εκπαίδευσης συνεπής στον αυταρχικό κατήφορο που διάλεξε, προχωρά σε πειθαρχικά αντί για μονιμοποιήσεις στην Δυτ. Αττική! Όλοι/όλες στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 25/11 στις 2μμ στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτ. Αττικής. Ο σύλλογος κηρύσσει από 1-3 ώρες στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων
Δηλώνουμε αποφασιστικά και ξεκάθαρα:
- Κάτω τα χέρια σας από τις/τους απεργούς!
- Να μονιμοποιηθούν ΤΩΡΑ όλες/οι οι νεοδιόριστες και νεοδιόριστοι
- Συνεχίζουμε, δεν υποχωρούμε! Θα μείνουμε όρθιοι/ες να διδάσκουμε πως η ιστορία γράφεται με ανυπακοή! Με την ομορφιά του αγώνα που αναπνέει στη συλλογικότητα, στη ζωή, στο δίκαιο και στη συνείδηση πως ακριβώς γι’ αυτό…Εμείς θα νικήσουμε!
- Η αξιολόγηση δε θα περάσει!
Έπειτα από δύο αναβολές -με ευθύνη της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης- την Δευτέρα 25 Νοέμβρη, στις 14:00 δίνουμε δυναμικά παρόν για ακόμα μία φορά στην Ελευσίνα. Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας της Δυτικής Αττικής συνεχίζει στον αυταρχικό κατήφορο. Μετά την πρώτη κλήση για πειθαρχικό που εστάλη σε συναδέλφισσά μας, αποσπασμένη στη Δ Αθήνας, η οποία συμμετέχει στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της, ακολούθησαν νέες αντίστοιχες κλήσεις σε αποσπασμένους/ες συναδέλφους/ισσες σε Δυτική Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Χανιά.
Το δηλώνουμε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά: Οι διώξεις ΔΕΝ θα περάσουν. Κάτω τα χέρια της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘΑ και της διεύθυνσης από τους/τις απεργούς! Τολμάνε και στέλνουν κλήσεις για πειθαρχικά, αντί να υλοποιήσουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν πλήρως τους νεοδιόριστους/ες. Ήδη αύριο η ΔΙΠΕ Α΄Αθήνας προχωράει σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα την «μονιμοποίηση των διορισθέντων του 2020».
Το Υπουργείο και τα στελέχη του αποκαλύπτουν με τις πρακτικές τους την αλήθεια: Αδυνατούν χωρίς καταναγκασμό και εκβιασμό να εφαρμόσουν την πολιτική τους.Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται αλλά συνεχίζουν στις μαζικές διαδικασίες τους, απαντά με την κλιμάκωση της τρομοκρατίας. Δεν έχει άλλο δρόμο μετά και το «χαστούκι» του διοικητικού εφετείου που αποφάσισε πως με το κλείσιμο τις διετίας οι νεοδιόριστοι/ες πρέπει να μονιμοποιούνται καταρρίπτοντας τον εκβιασμό σύνδεσης της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση.
Η παραπομπή από μόνη της είναι πράξη παράνομη καθώς οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε κάθε φορά στη νόμιμη απεργία αποχή που είχε προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ (τις ΓΣ της ΔΟΕ ή/και το ΔΣ της ΔΟΕ), την ΑΔΕΔΥ και των συλλόγων μας και εσχάτως σε αυτή που έχει προκηρυχθεί από την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ και ουδέποτε έχει προσβληθεί δικαστικά.
Η παραπομπή είναι επίσης πράξη ευθέως αντισυνταγματική καθώς το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Για την πράξη της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ελέγχεται νομικά καθώς υπογράφει και είναι κακός σύμβουλος οι non-paper συμβουλές και οδηγίες των τηλεδιασκέψεων του ΥΠΑΙΘΑ. Καμιά ποινή δε θα επιβληθεί. Απαιτούμε εδώ και τώρα την πλήρη απόσυρση όλων των παραπομπών.
Κάτω τα χέρια τα χέρια από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας! Κάτω τα χέρια από το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας! Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας! Κάτω τα χέρια από την Απεργία μας! Η αξιολόγηση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!