ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΥΠΑ \ Διπλασιάζεται ο αριθμός των καταρτιζόμενων στη νέα δράση κατάρτισης ανέργων (400 ευρώ) σε πράσινες δεξιότητες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΥΠΑ \ Διπλασιάζεται ο αριθμός των καταρτιζόμενων στη νέα δράση κατάρτισης ανέργων (400 ευρώ – συνολικής διάρκειας 80 ωρών) σε πράσινες δεξιότητες

  • Η ΔΥΠΑ διπλασιάζει τον αριθμό των ωφελούμενων στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης για την απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων, από 25.000 σε 50.000.
  • Η αύξηση οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει το πρόγραμμα, με πάνω από 30.000 αιτήσεις να έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα.
  • Στόχος του προγράμματος είναι η διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.
  • Κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, θα λάβει πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και εκπαιδευτικό επίδομα έως 400 ευρώ.

Νέο Επίδομα Ανεργίας: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο 2024 (Βίντεο)

Διπλασιάζεται ο αριθμός των καταρτιζόμενων στη νέα δράση κατάρτισης ανέργων σε πράσινες δεξιότητες

Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ για ανέργους, με περισσότερες από 30.000 υποβεβλημένες αιτήσεις μέχρι σήμερα, αποφασίστηκε ο διπλασιασμός του αριθμού των ωφελούμενων από 25.000 σε 50.000.

Δημοφιλή!!  Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για Συνταξιούχους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση:

Δημοφιλή!!  Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου καταρτιζομένων εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ για 50.000 ανέργους

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω