ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Όταν Δάκρυσε ο Εκπαιδευτικός: Ο Μύθος και η Πραγματικότητα της Εκπαιδευτικής Πορείας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αφήγηση του Αθανάσιου Γρίβα, διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου, περιγράφει έναν ονειρικό διάλογο που μπορεί να εκληφθεί ως σύγχρονος αστικός μύθος.

OTAN ΔΑΚΡΥΣΕ Ο TEACHER ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Χθες είδα ένα όνειρο που ήταν το εξής:

Όταν ο Νίτσε βρισκόταν στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας σε μία από τις απογευματινές του εξόδους συνάντησε σε ένα παγκάκι έναν καλοβαλμένο, θα λέγαμε σήμερα, μέσης ηλικίας κύριο ο οποίος έκλαιγε.

Τον προσέγγισε με το δικό του τρόπο, κάθισε κοντά του, και αφού είδε τα δακρυσμένα μάτια του και άκουσε τους λυγμούς του, τον ρώτησε τι έχει …

Όταν τον ρώτησε το επάγγελμα του και το λόγο που αυτός κλαίει, ο τελευταίος τον κοίταξε και του είπε ότι είναι εκπαιδευτικός και οι λόγοι που τον έκαναν να κλαίει είχαν να κάνουν με την επαγγελματική του σταδιοδρομία και το πώς Ένιωθε .

Αν ο Αστικός αυτός Μύθος συνέβαινε στη σημερινή εποχή κι αν στη θέση του Νίτσε βρισκόταν ο Γιάλομ, θα μπορούσε να μας το κάνει ένα υπέροχο διήγημα το οποίο θα ξεκινούσε με το θρήνο του εκπαιδευτικού της σύγχρονης εποχής μας..

Δεν κατηγόρησα ποτέ συναδέλφους μου, μου είπε ο εκπαιδευτικός που δεν τα κατάφεραν που στον δρόμο υπέκυψαν, παραιτήθηκαν άλλαξαν . Τους δικαιολογώ Εγώ όμως πνίγομαι είπε ο μεσήλικας εκπαιδευτικός, Αν και το σύστημα δεν με νίκησε, και ας με κυνήγησε πολλές φορές. Έτσι λοιπόν όταν αισθάνομαι ότι πνίγομαι από τις αδικίες έρχομαι εδώ σε αυτό το παγκάκι ,κάθομαι μόνος μου και κλαίω.

Δημοφιλή!!  Τροπολογία Ίδρυσης και Κατάργησης Θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού: Αναμένεται Ψήφιση και Έκδοση σε ΦΕΚ

Και αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις και θα συνεχίσω  μέχρι να φτάσω στο τέλος της επαγγελματικής μου θητείας να εξακολουθώ να τηρώ τις υποσχέσεις που είχα δώσει στους πρώτους μαθητές μου.

Τότε αφού με χαιρέτησε ,τον είδα να σηκώνεται να σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια του ,είδα το φωτεινό βλέμμα του να αστραποβολεί  και έτσι όπως ήταν ευθυτενής απομακρύνεται από κοντά μου.

Δεν ξέρω αν Αυτός είναι ένας Αστικός μύθος, Ή  ο δικός μου  μύθος.

Τελικά είναι  μία πραγματικότητα  που πολλοί εκπαιδευτικοί ζούμε. Σας ευχαριστώ όλους σας Αφιερωμένο  στην Όλγα,  από τις καλύτερες μαθήτριες που  γνώρισα

ΓΡΙΒΑΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    Δ/ΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Υ.Γ Και μια μικρή αφιέρωση σε όποιους ψάχνουν να βρούνε τι πρεσβεύω ή τι λάθη κάνω να με καταγγείλουν


Ο όρος γυμνοσάλιαγκας αναφέρεται σε φαινομενικά χωρίς κέλυφος χερσαία γαστερόποδα μαλάκιαΟι διάφορες ταξινομικές οικογένειες γυμνοσάλιαγκα αποτελούν τμήματα διαφορετικών εξελικτικών γραμμώνπαρά την επιφανειακή ομοιότητα στη μορφή του σώματοςΟι μορφές χωρίς κέλυφος έχουν εμφανιστεί πολλές φορές ανεξάρτητα στο εξελικτικό παρελθόνκαι έτσι ο όρος γυμνοσάλιαγκας είναι πολυφυλετικός και πολυκομματικός θα συμπλήρωνα εγώ.

Δημοφιλή!!  Πατρέας για διορισμούς με σχόλια e-wall - Νούμερο στην τύχη, κατανομή στο περίπου, μείωση στο συνολικό αριθμό εργαζομένων στην εκπαίδευση
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω