κοσμος

1o Βραβείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για το Γενικό Λύκειο Άστρους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μαθητική εφημερίδα του Γενικού Λυκείου Άστρους κερδίζει το 1ο βραβείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Η σχολική εφημερίδα “ΤΥΠΙΚΟΙ ΑΤΥΠΟΙ” του Γενικού Λυκείου Άστρους διακρίθηκε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη…”, κερδίζοντας το 1ο βραβείο. Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από φορείς στην Ελλάδα και την Κύπρο, είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του Ελληνισμού στην Ανατολή.

1o Βραβείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για το Γενικό Λύκειο Άστρους

Η σχολική μαθητική εφημερίδα του Γενικού Λυκείου Άστρους «ΤΥΠΙΚΟΙ ΑΤΥΠΟΙ» απέσπασε το 1ο βραβείο για τη συμμετοχή της στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: «Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη…» που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 8.500 περίπου μαθητές και 365 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια με 600 μαθητικές δημιουργίες. Δωρεάν ebook: Κάνε το Φόβο Φίλο – βασισμένο στο παραμύθι Τυρίνος: Ο κλέφτης φόβων – Του Νικόλαου Σμυρνάκη
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια) τον Ελληνισμό της Ανατολής και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Το τεύχος που διακρίθηκε βρίσκεται εδώ
 
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω