πληροφοριες

Συνταξιοδοτήσεις στις Π.Ε. διευθύνσεις Αττικής | Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δ’ Αθήνας, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνταξιοδοτήσεις στις διευθύνσεις Αττικής | Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δ’ Αθήνας, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς

ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Συνταξιοδοτήσεις / Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. | Δ.Ε.

Κλάδος Α’ Αθήνας Β’Αθήνας Γ’Αθήνας Δ’Αθήνας Ανατολική

Αττική

Δυτική

Αττική

Πειραιάς Σύνολο
ΠΕ 70-Δασκάλων 99 79 70 71 38 13 64 434
ΠΕ 60-Νηπιαγωγών 18 9 8 11 1 0 4  51
ΠΕ 05- Γαλλικών 0 0 0 2 2 0 1 05
ΠΕ 06- Αγγλικών 8 6 5 7 1 1 8 36
ΠΕ11-Φυσ.Αγωγής 9 8 9 5 5 0 2 38
ΠΕ 79-Μουσικής 2 1 1 2 1 1 0 08
ΠΕ86-Πληροφορικής 1 0 1 0 1 0 1 04

Ευχαριστώντας τους συναδέλφους εργαζόμενους των 7 ΠΥΣΠΕ της Αττικής για τα στοιχεία που μας παρείχαν, σας παρουσιάζουμε τον συγκεντρωτικό πίνακα πρόθεσης αφυπηρέτησης των συναδέλφων στο Λεκανοπέδιο.

Τάσεις και προοπτικές | Εκτίμηση αποχωρήσεων του κλάδου ΠΕ/70 Δασκάλων κατά τα έτη 2025-2040

Παρατηρώντας τον σημαντικό αριθμό των 576 φετινών αφυπηρετήσεων(πέρυσι ήταν 511) όλων των ειδικοτήτων, στο μεγαλύτερο  ΑΠΥΣΠΕ  της χώρας μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως έχει αυξηθεί ( 13% περίπου) η επιθυμία πολλών συναδέλφων για αποχώρηση-συνταξιοδότηση από τον χώρο της εκπαίδευσης, ακόμα και με δυσμενείς όρους για τους ίδιους – σε κάποιες περιπτώσεις -λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται και του αυξημένου φόρτου εργασίας και εργασιακού άγχους που αυτές επιφέρουν για τον Έλληνα εκπαιδευτικό!

Στο σημείο αυτό η αποδοχή από τη ΔΟΕ  της πρότασης των μελών της ΔΑΚΕ των συλλόγων της Αττικής για ένταξη στο διεκδικητικό πλαίσιο των 30 εργασιακών και πλασματικών, αν χρειαστεί, ετών στα 60 ηλικιακά έτη αναλογικά και όχι τιμωρητικά αποκτά ιδιαίτερη αξία! Η θέση αυτή, που έγινε και θέση του κλάδου, πρέπει το επόμενο διάστημα να κοινοποιηθεί και να ζητηθεί να λάβουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα ! Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (πριν από τις ανακλήσεις)

Με βάση τον μαθηματικό τύπο που έχουν επεξεργαστεί τα μέλη μας, συνάδελφος με 30 εργασιακά έτη, αν δεν υποστεί penalty πρόωρης αποχώρησης,  θα παίρνει καθαρά 1.131 ευρώ, ενώ με τις τιμωρητικές διατάξεις που ισχύουν ιδιαίτερα με το Γ’  μνημόνιο θα πάρει τελικά 953 ευρώ για ολόκληρο τον συνταξιοδοτικό του βίο!

            Θεωρούμε, λοιπόν, πως στο επόμενο διάστημα η απαίτηση 30 εργασιακά -60 ηλικιακά (αναλογικά και όχι τιμωρητικά ) έτη  εργασίας  για τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να γίνει κυρίαρχο αίτημα του κλάδου!

             Επίσης, αναλογιζόμενοι και το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που έχει η πατρίδα μας, πρέπει να εφαρμοστούν για τους τρίτεκνους-πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, τα 25 εργασιακά έτη χωρίς όριο ηλικιάς αναλογικά και όχι τιμωρητικά των ετών εργασίας!

Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Τρανός Χρήστος / Μπίρμπας Θεόδωροs

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Δημοφιλή!!  Συγκρότηση Τμημάτων: Όροι και Προϋποθέσεις / Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Μαθητές που Έχουν Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες & Ενισχυτική Διδασκαλία
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω