crowd gef5faaa49 1280

ΑΣΕΠ- ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΣΕΠ- ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ;

Ακολουθεί το άρθρο του συντονιστικού αναπληρωτών

Διέρρευσαν ξανά δημοσιεύματα ότι το ΥΠΑΙΘΑ ετοιμάζει να καταθέσει νομοσχέδιο για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ εντός του 2023. Ύστερα δηλαδή από το προσοντολόγιο των απολύσεων (μόνο φέτος, πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί πετάχτηκαν εκτός πινάκων λόγω “λαθών”), της απαξίωσης των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας, το ΥΠΑΙΘΑ ετοιμάζει να προσθέσει ένα επιπλέον «κριτήριο- φίλτρο» απολύσεων και ανεργίας, αυτό του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Δεν ξέρουμε πόσο άμεσα ή όχι το Υπουργείο θα βάλει μπρος τις επιδιώξεις του και τι σκοπούς είχαν τα συγκεκριμένα πρόσφατα δημοσιεύματα. Ξέρουμε όμως σίγουρα ότι ο υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης επιδιώκει να συνεχίσει το έργο Κεραμέως και Γαβρόγλου, που δεν είναι άλλο από την περαιτέρω προσπάθεια απαξίωσης των πτυχίων και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας όλων των βαθμίδων με την αναγνώριση και ισοτιμία τους μάλιστα με τα αμφιβόλου ποιότητας «πτυχία» των κολλεγίων (πρώην ΙΕΚ), πρόθυμοι να δώσουν ζεστό χρήμα σε σχολάρχες και ιδιώτες, όπως επίσης και την οικονομική αφαίμαξή μας για φροντιστήρια ΑΣΕΠ, για μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, σεμινάρια και κολλέγια! Την ώρα που οι μαθητ(ρι)ες βιώνουν ένα σχολείο εξετασιοκεντρικό κάτεργο με τις σκληρές εξετάσεις PISA, τις πανελλαδικές εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) έτοιμη να πετάξει χιλιάδες μαθητ(ρι)ες έξω από τα πανεπιστήμια, οι ιδιώτες των κολλεγίων θα περιμένουν να τα αρπάξουν από όσους/όσες θα μείνουν έξω από αυτό. Το ΥΠΑΙΘΑ με όλα αυτά επιδιώκει να μένουμε μόνιμα ανασφαλείς ελαστικά εργαζόμενες/οι που θα ψάχνουμε προσόντα και θα δουλεύουμε δεύτερες δουλειές για να τα πληρώσουμε, ώστε να αναρριχηθούμε λίγο περισσότερο στο προσοντολόγιο και ταυτόχρονα να βιώνουμε συνεχούς αποκλεισμούς και ανεργία.

Δημοφιλή!!  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η 2ΓΔ/2024! Αιτήσεις 25/07 - 08/08/2024

Και κάθε νέο υπουργεί θα βάζει τους δικούς του όρους για την  πρόσληψή μας αν το αφήσουμε. Ο Πιερρακάκης μίλησε για υβριδικό σύστημα προσλήψεων, δηλαδή ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ γίνεται κομμάτι του προσοντολόγιου για κάποια χρόνια. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ανακατεύεται συνεχώς η τράπουλα, να μην ξέρουμε κάθε φόρα που θα κάτσει η μπίλια, να βρισκόμαστε συνεχώς ευάλωτες/οι αλλά και εξαρτημένες/οι μέσα στην εναλλαγή εργασίας ανεργίας, χωρίς ίχνος σταθερότητας.

Επίσης γνωρίζουμε καλά ότι το αλάνθαστο, το αδιάβλητο, η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια του ΑΣΕΠ είναι μυθεύματα, όπως επίσης κι ότι τα λάθη και οι αποκαλύψεις για το πώς λειτουργεί, για αδιαφανείς διαδικασίες, είναι πάρα πολλά. Έχουμε γνώση και από το κοντινό παρελθόν όπως με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 που παραμένουν στην αδιοριστία έως και σήμερα.

Δημοφιλή!!  Συνάντηση ΔΣ ΣΕΠΕ με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας: Σειρά αιτημάτων για τα σχολεία του Δήμου - Σχέδια για επισκευές, ανέγερση σχολείων και νέο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ξέρουμε καλά πως, δεν τους αρκούν τα «προσόντα». Επιτίθονται συνολικά στη συνείδηση του κόσμου, για αποδοχή του ευέλικτου-προσαρμοστικού εκπαιδευτικού, του σχολείου της “αριστείας” και της αξιολόγησης.

Τα έχουμε πει και θα τα πούμε όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Δε θα αφήσουμε τη ζωή μας να παίζεται στη ρουλέτα τους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του προσοντολογίου. Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω