ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, συναντήθηκε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον κ. Παραστατίδη, Υπεύθυνο ΚΤΕ Παιδείας και τον κ. Τσούλια, Γραμματέα Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κατόπιν πρόσκλησής τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ περιέγραψε όλα τρέχοντα τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης εξέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του κλάδου. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιτακτική ανάγκη οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών, τις δυσχερείς συνθήκες εργασίας, τις παραβιάσεις ωραρίου από τη διοίκηση, την αξιολόγηση, την μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τα χιλιάδες κενά, τα φαινόμενα βίας, την συνεχώς αυξανόμενη γραφειοκρατία, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, τον αυταρχισμό και τις διώξεις του υπουργείου και την απόλυτη αντίθεσή του κλάδου στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την ελεύθερη επιλογή σχολείων. Για πληρέστερη ενημέρωση των θέσεων της ΟΛΜΕ κατατέθηκαν οι αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου.

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν τις βασικές θέσεις του κόμματός τους για την Παιδεία:

  1. Η χρηματοδότηση της Παιδείας πρέπει να αυξηθεί στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μπορούν να χρηματοδοτηθούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
  2. Η εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και τα συνδικάτα.
  3. Η εργασιακή εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και η αυξανόμενη γραφειοκρατία δυσχεραίνει το παιδαγωγικό τους έργο.
  4. Ως σύστημα διορισμών προτείνουν ένα μεικτό σύστημα που θα προσμετρά προϋπηρεσία, προσόντα, κοινωνικά κριτήρια και γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ χωρίς βάση και με μεταβατικό στάδιο.
  5. Είναι υπέρ της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αλλά θεωρούν την αξιολόγηση της ΝΔ άδικη.
  6. Θεωρούν ότι η τράπεζα θεμάτων είναι ένα θετικό μέτρο.
  7. Είναι υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με όρους και προϋποθέσεις.
  8. Είναι κατά της ελεύθερης επιλογής σχολείων από τους γονείς.
  9. Προτείνουν τη θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου στη βάση του επιχειρήματος ότι δεν πρέπει οι μαθητές να κρίνονται από μία και μόνον ολιγόωρη εξέταση.
Δημοφιλή!!  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ

Οι υπεύθυνοι Παιδείας του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ ζήτησαν από την Ομοσπονδία τακτική επικοινωνία και κοινοποίηση των  θέσεων και των προτάσεων  της για τα θέματα  της εκπαίδευσης.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω